Viime huhtikuussa New Yorkin autonäyttelyssä esitelty Jeep Grand Cherokee Trackhawk on jo vakiona yksi maailman nopeimmista katumaastureista. Hennessey Performance, jonka toiminnalla rahoitetaan Bugattin kanssa kilpailevien Hennessey-urheiluautojen valmistus, piti kuitenkin vakiomallia liian kesynä.

Uuden mallin nimi on HPE1000 ja jokainen voi arvata, mitä tuo numero tarkoittaa. Yhtiö pisti 6,2-litraiseen Hellcat-V8-moottoriin 4,5 litran kokoisen mekaanisen ahtimen.

Tietenkään muutos ei ole aivan noin yksinkertainen, vaan tekniikkaa on muutettu hurjasti. Autossa on muun muassa uusi polttoainepumppu, ja tietenkin elektroniikka on pitänyt ohjelmoida uudelleen.

Lopputuloksena on valmistajan mukaan 745 kilowattia eli alun toistatuhatta hevosvoimaa ja 1 318 Nm vääntömomentti. Voimaa on sen verran, että sadan kilometrin nopeus on mittarissa alle kolmessa sekunnissa ja varttimailin kiihdytykseen kuluu aikaa 10,5 sekuntia loppunopeuden ollessa 214 km/h.

  • Muutostyön hintaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta mitä tahansa tuo maksaa, moni Trackhawkin tuleva omistaja lähettänee omansa Texasiin ”säädettäväksi”.