FCA (Fiat Chrysler Automobiles) valmistaa polttomoottoriset Jeep Renegadet ja Fiat 500X:t Etelä-Italiassa Melfin tehtaalla. Renegadeja on lähtenyt tehtaalta tähän mennessä jo 742 000 kappaletta. Vauhdin toivotaan pysyvän entisellään tänä vuonna esitellyn hivenen uudistuneen mallin myötä.

Nyt yhtiö investoi yli kaksisataa miljoonaa euroa tehtaan kehittämiseen sähköistettyjen mallien tuotantoon sopivaksi. Jeep ei kertonut vielä tässä vaiheessa mitään yksityiskohtia Renegade PHEV:n voimalinjasta, mutta ensimmäiset autot valmistuvat vuoden 2019 loppuun mennessä. Markkinoille uutuus saadaan vuoden 2020 kuluessa.

Päivityksen yhteydessä Renegadeen tulivat uudet 1,0- ja 1,3-litraiset turbomoottorit, joista pienempi on kolme- ja suurempi nelisylinterinen. Moottorien tehot ovat 88, 110 ja 132 kilowattia, ja kaksi tehokkainta ovat nelisylinterisiä. Suurempi moottori voisi olla hyvä lähtökohta lataushybridiin.

FCA alkoi mallistonsa sähköistämisen viime vuonna Chrysler Pacifica PHEV:llä. Tänä vuonna Ram 1500 -avolavaan tuli kevythybridi ja seuraavana on siis vuorossa Jeep Renegade PHEV.

Vuoteen 2022 mennessä FCA:n tarjonnassa on kaksitoista erilaista sähköistettyä voimalinjaa sähkömoottorista kevythybridiin, joita käytetään yli kolmessakymmenessä automallissa.