Kuningas Kristus -patsas toimii linkkiyhteytenä muutenkin kuin taivaaseen. Maailman korkeimmaksi listattu Jeesus-patsas Länsi-Puolan Świebodzinissa on saanut kruunuunsa nettiantennit.

Gizmodon uutisen mukaan kukaan vaan ei tunnu tietävän, miten ne sinne ilmaantuivat.

Patsas valmistui vuonna 2010. Se on 33 metriä korkea. Pisimmäksi maailmassa sen tekee jalusta: kun se lasketaan mukaan, ulottuu patsaan huippu 52,5 metrin korkeuksiin.

Kuningas Kristus ei ole aivan pieni patsas, kuten kuvasta saattaa havaita.

Kruunukaan ei ole ihan kahvipussin foliosta askarreltu, sillä se on kolme metriä korkea.

Paikallinen eläkeläispappi keräsi patsaalle 1,45 miljoonaa dollaria (noin 1,2 miljoonaa euroa) rahoituksen. Avokätisesti varojaan mahdolliseen turistimagneettiin sijoittivat paikalliset yrittäjät ja asukkaat. Näin kertoi vuonna 2010 The Christian Post.

Kyllä, antenneja siellä on. Droonin kuvaama materiaali paljastaa Kristus-patsaan salat.

Puolalaisen verkkosivusto Fakt24:n toimittajat havaitsivat ensimmäisenä havaitsi kruunuun asennetut antennit. Tilanne Jeesuksen päälaella tarkastettiin droonilla. Kuvausmateriaalista he varmistivat asiantuntijalta, että laitteisto on nettiyhteyksiä varten ja että paikka on mitä mainioin signaalikantaman vahvistamiseen.

Verkkosivusto Sputnikin mukaan paikallinen nettioperaattori kertoo, että kirkko tilasi verkkoyhteydet videovalvontajärjestelmää varten. Patsasta hallinnoiva seurakunta väittää olevansa tietämätön antennivirityksestä.