Euroopassa nykyiset pitkien matkojen kuljetuksiin tarkoitetut puoli- ja täysperävaunujen veturit ovat erittäin nykyaikaisia. Monet niistä ovat mukavuudeltaan samalla tasolla hyvien henkilöautojen kanssa, elleivät ole jopa edellä. Atlantin toisella puolella on eletty tähän saakka erilaisessa ympäristössä.

Yhdysvalloissa ajetaan pitkiä matkoja osavaltiosta toiseen ja kuorma-auto voi olla viikkokausia kuljettajan koti. Se sisustetaan persoonallisesti, mutta ajomukavuuteen ja hallintalaitteisiin ei ole tähän saakka kiinnitetty kovin paljon huomiota.

Kuorma-auton ajaminen on työtä,  ja nähtävästi sen pitää myös tuntua työltä. Niinpä ammatti ei ole enää nuoria kiinnostanut, minkä takia kalustoa kehitetään nyt ajanmukaiseksi.

Mackin uusi malli on Anthem, joka on säilyttänyt aidon jenkkirekan ulkonäköä, mutta kaikki muodot on viimeistelty Kennedyn avaruuskeskuksessa Floridassa. Pienemmällä ilmanvastuksella säästetään polttoainetta ja ympäristöä, mistä niin kuljetusyhtiöt kuin luonnonsuojelijat ovat hyvillään. Säästöajattelu on ulotettu jopa valoihin, jotka ovat nyt niin auton ulkopuolella ja sisällä vain virtaa vähän kuluttavia ledejä.

Ohjaamo on suunniteltu kokonaan uudelleen niin, että kaikki hallintalaitteet ja katkaisimet ovat järkevästi kuljettajan ulottuvilla. Kaikessa näkyy Mackin vuosituhannen vaihteesta alkaen omistaneen Volvo Trucksin kädenjälki, mistä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Ohjauspyörä on nyt alhaalta litistettyä mallia, joka helpottaa ohjaamoon nousua ja sieltä poistumista.

Varusteisiin kuuluvat Bluetooth, 7-tuumainen kosketusnäyttö, johon voi kytkeä älypuhelimen ja ulkopuolisen peruutuskameran. Kuljettaja voi yöpyessään nauttia 24-tuumaisen television annista sekä jääkaapin sisällöstä. Sähköpistokkeen (Yhdysvalloissa 120 V) lisäksi latauspaikka löytyy myös USB-laitteille.

Yhdysvalloissa väkevätkin kuorma-auton moottorit ovat vähän kesympiä kuin Euroopassa. Anthemiin on saatavana joko 11-litrainen Mack MP7 (313 kW ja 2120 Nm) tai 13-litrainen Mack MP8 (372 kW ja 2530 Nm). Vaihteistona on vakiona 12-vaihteinen automatisoitu käsivalintainen ja saatavana ovat myös 13- ja 14-vaihteiset vaihtoehdot.

Mack on avannut Anthemin tilauskirjat ja autoja aletaan toimittaa asiakkaille ensi vuoden alkupuolella.