Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen esittää Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että Posti voi laajentua uudenlaisten kotipalveluiden liiketoimintaan.

”Ranskassa on hopeapalvelu, jossa postimies koputtaa ovelle, tervehtii vanhusta, ottaa valokuvan ja lähettää sen perheelle. Perhe tietää, että vanhus on nähty tänään ja kaikki on hyvin”, Malinen sanoo lehden haastattelussa.

”Meillä on valtava määrä ihmisiä. Jos joku on luonteva tekemään tällaisia palveluita, sehän on Posti. Esimerkiksi vanhukselle pitää toimittaa kotiin erilaisia tarvikkeita ja välineitä, mutta niiden vieminen erikseen on maaseudulla kallista. Jos Posti muutenkin käy siellä, se voi hoitaa asian.”

Posti on laajentunut viime vuoden aikana muihinkin uudenlaisiin kotipalveluihin, kuten haravointiin ja ruohonleikkuuseen. Malinen sanoo Maaseudun Tulevaisuudessa, että yhtiö on kiinnostunut myös logistiikkaan laajentumisesta.

 

”Pyrimme laajentumaan asteittain lämpösäädeltyyn logistiikkaan, joka mahdollistaa elintarvikkeiden lisäksi esimerkiksi lääkkeiden jakelun ja kasvun verkkokaupassa.”