JVC:n uusimman autoradion levysoitin toistaa äänilevyjen lisäksi myös dvd-elokuvia, ja etulevyn näyttö on samalla kolmen tuuman tv-ruutu. Mukavinta on, että soitin toistaa myös dvd-levylle poltettua mp3-musiikkia, joten yhdelle levylle mahtuvat koko kesäloman musiikit.

JVC AVX1:n levysoitin on tavattoman monikäyttöinen. Soittimelle kelpaavat kaikki valmiit ja itse poltetut cd-levyt, jopa video-cd:t. Itse poltetut dvd:t ja myös jatkuvatallenteiset dvd-rw-levyt toimivat nekin hyvin. Hauskinta ja mullistavinta kuitenkin on, että soitin lukee mp3- tai wma-ääntä myös dvd-levyiltä. Tämä giga mp3:ksi ristitty toiminto tarkoittaa, että yhdelle dvd-levylle voi mahduttaa yli 50 tai jopa 100 tuntia musiikkia, autokäyttöön kelpaavalla äänenlaadulla. Kiitos suuren ja selkeän näytön, musiikkikansioiden hallinta ja haluttujen levyjen löytäminen onnistuu kiitettävästi, paljon nopeammin ja paremmin kuin takavuosien tavaratilaan asennettavilla monilevysoittimilla.

Etulevyn näyttö on hyödyllinen, koska sen avulla kuljettaja voi ennen lähtöä laittaa elokuvan pyörimään, jota katsotaan takapenkillä laitteen videolähtöön liitetyltä suuremmalta lisänäytöltä. Mp3-levyjen kansiorakenteen näyttönä ruutu on mainio, ja sen avulla on helppo navigoida levykansioissa.

Pienestä koosta huolimatta kuvanlaatu on varsin hyvä. Esimerkiksi dvd-elokuvien tekstitys on vielä täysin lukukelpoinen. Kiiltäväpintaisen näytön kuvasta ei kesäkirkkaassa auringonpaisteessa juuri saa selvää, mutta pilvipoudalla ja illan hämärissä valovoimaa riittää yllin kyllin. Ruudussa on toki moniportainen kirkkaussäätö, ja myös näppärä kuusiportainen zoomaustoiminto, joka kuitenkin jättää tekstityksen suurentamatta ja paikoilleen. Näin laajakangaselokuvankin saa koko näytön korkuiseksi. Tarkkuudeksi ilmoitetaan 123 200 pikseliä, mikä tarkoittaa noin 400 x 300 kuvapistettä.

Koska etulevyn näppäimistö on niinkin riisuttu kuin se on, niin dvd-levyn toiston käynnistämiseksi tarvitaan kaukosäädin. Elokuvan saa toki käyntiin, mutta esimerkiksi tekstityskieli saattaa jäädä valitsematta. Langaton kaukosäädin muistuttaa jäsentelyltään kotisoittimien säätimiä, ollen vain jonkin verran niitä pienempi.

Laitteessa on myös Dual Zone eli kaksikäyttötoiminto. Tämä tarkoittaa, että voi samanaikaisesti käyttää kahta eri ohjelmalähdettä toisistaan riippumatta. Etupenkkiläiset voivat esimerkiksi kuunnella radiota samalla kuin takapenkillä katsotaan dvd-elokuvaa.

Kuten kaikissa muissakin tv-näytöllä varustetuissa radioissa, laitteesta pitää kytkeä johto käsijarrun merkkivalon katkaisijaan. Dvd-kuva ilmestyy ruutuun ainoastaan käsijarrun kytkeytyessä toimintaan, mikäli laite kytketään asianmukaisesti. Niin toki kannattaakin tehdä, koska elokuvan seuraaminen ajon aikana on paitsi laitonta, myös ihan oikeasti vaarallista.

(Tiivistelmä Henrik Weckströmin artikkelista TM 13/05, s. 66-67)