Vaikka Neste Oil Rallia ei lähtisi pikataipaleille katselemaan, riittää Jyväskylän Paviljongin alueella puuhaa koko perheelle.

Rallia voi pitää yhtenä suomalaisten kansallisurheilulajeista, jossa on menestytty vuosikymmenien ajan. Tänäkin vuonna odotettavissa on ainakin mitalisija, ellei peräti voitto. Vaikka Lontoossa on paljon suurempi suomalaismiehitys, eivät on tähän mennessä saavutettu ainoastaan yksi pistesija ammunnassa.

Kilpailukeskuksen alueella on valtavasti tekemistä, ja huoltotauoilla voi ihailla ammattimiesten lähes kirurgin tarkkaa työskentelyä ralliautojen kanssa. Perheen nuorimmatkaan eivät ikävysty, kun heidät päästää erikokoisten ajokkien ohjaimiin. Syötävää ja juotavaa on niin ikään tarjolla joka makuun.

Varikkoalueella voi nauttia myös kansainvälisestä tunnelmasta. Kuvassamme venäläisen Evgeni Novikovin cheerleaderit saavat täyden kympin brasilialaisen Paulo Nobren huoltojoukoilta. Ehkä kaikkein näkyvin kannattajajoukko on norjalaiskuljettajilla, joita ei voi olla huomaamatta.