Vuosimallin 1968 Ford GT40:stä maksettiin perjantaina Montereyn huutokaupassa 11 miljoonaa dollaria.

Huutokaupattu Ford GT40 ei ole mikä tahansa yksilö, vaan sillä on mielenkiintoinen historia. Ja jos auton tai moottoripyörän tarinaan liittyy nimi Steve McQueen, on hinnan nousu pilviin varmaa. Vuosimallin 1968 kevyt Ford GT40 kilpaversio valmistui jo edellisenä vuonna, sillä se osallistui Span kilpailuun vuonna 1967.

Auto oli ensimmäinen yksilö, jossa käytettiin Gulf/Mirage-väritystä eli sinisen ja oranssin yhdistelmää. Sen moottori uusittiin Englannissa, jonka jälkeen autolla ajettiin vielä kilpaa ennen kuin se siirtyi vuonna 1970 Floridassa asuneen David Brownin omistukseen. Hän vuokrasi sen kamera-autoksi McQueenin Le Mans -elokuvaan. Tuolloin siitä otettiin katto pois, mikä vaikutti auton korin jäykkyyteen ja aerodynamiikkaan.

Viisi kuukautta filmausten päättymisen jälkeen auto vaihtoi omistajaa, ja niitä on riittänyt viimeisten 40 vuoden aikana. Tänä aikana auto on restauroitu täydellisesti kilpailukautensa loistoon. Perjantaina auto vaihtoi omistajaa 11 miljoonan dollarin (9,25 milj. €) summalla. Suurin aiemmin amerikkalaisvalmisteisesta autosta maksettu kauppahinta oli 10,34 miljoonaa dollaria vuosimallin 1931 Duesenberg Model J Long Wheelbase Coupésta.