Kuka voittaa varttimailin kiihdytyskilpailun, jos starttiviivalle asettuu Formula 1 -auto, supermoottoripyörä, superauto ja hävittäjälentokone?

Tähän kysymykseen saatiin vastaus viikonloppuna Istanbulissa, jossa järjestettiin kenties kaikkien aikojen kiihdytyskisa.

Istanbulin uudella kansainvälisellä lentokentällä käytyyn kilpaan osallistui Tesla P100DL, Aston Martin Vantage, Lotus Evora GT 430, Kawasaki H2R -moottoripyörä, Red Bullin Formula 1, F-16-hävittäjä ja Challenger 605 -yksityislentokone.Koska kyseessä oli 400 metrin kiihdytysajo, ei liene yllättävää, että maaliviivan ylitti ensimmäisenä moottoripyörä. Kilpailu toiseksi sijoittuneen Formula 1 -auton kanssa oli kuitenkin todella tiukka!

F-16-hävittäjä tuli maaliin kolmantena ennen Emma Kimiläisen ajamaa Teslaa.

Lokakuussa käyttöön otettava Istanbulin uusi lentokenttä on valmistuessaan yksi maailman suurimmista lentokentistä. Hanke on saanut osakseen paljon arvostelua kenttää rakentavien ihmisten heikoista työolosuhteista. Rakennustöiden aikana on kuollut joidenkin arvioiden mukaan jopa 400 työntekijää.

Kiihdytyskilpailu oli Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin yritys siirtää huomiota pois onnettomista työolosuhteista.

Artikkeli on julkaistu 24.9 klo 15.12 ja sitä on päivitetty klo 19.12. Syy: Lisätty kappale kilpailun taustasta.