Sci-fi-elokuvista innoituksensa saanut lentolaite on italialaisen Jet Capsulen uusin konseptiajoneuvo. Yhtiö on aiemmin kunnostautunut erikoisten veneiden valmistamisessa, mutta nyt se pyrkii valloittamaan myös taivaan.

I.F.O eli identified flying object (tunnistettu lentävä esine) on kahdelle matkustajalle suunniteltu, voimansa kahdeksasta sähkömoottorista saava oktokopteri.

Lentolaitteen kerrotaan kykenevän 190 km/h lentonopeuteen ja jopa 70 minuutin lentoaikaan yhdellä latauksella. Kopterin akusto on sijoitettu propellien väliin. Matkustuskapselin istuimien alle on sijoitettu vara-akku.

I.F.O on kolme metriä korkea ja lautasen halkaisija on 4,8 metriä. Matkustuskapselin halkaisija on 1,9 metriä.

Jet Capsule ei ole ilmoittanut hiilikuidusta valmistetun laitteen kokonaispainoa. Kopterin maksimilentokorkeutta ei niin ikään ole tarkasti määritelty – sen kerrotaan pystyvän saavuttamaan helikopterien ”keskimääräisen” lentokorkeuden.

Matkustajat voivat nousta oktokopterin kyytiin matkustuskapselin pohjasta laskeutuvalla hissillä. Laskeutumista varten I.F.Ossa on kuusi taittuvaa teleskooppijalkaa.

”I.F.O perustuu täysin samaan teknologiaan kuin jo markkinoilla olevat drone-kopterit, paitsi että laitetta ohjataan sen sisältä. Teknologia on siis jo olemassa, nyt odotamme vain kiinnostuneita sijoittajia, jotta konsepti heräisi henkiin”, laitteen suunnitellut Pierpaolo Lazzarini kertoo.

I.F.O:n tarkat mitat.

Kapselin pohja laskeutuu poimimaan matkustajat kyytiin.

Kyytiin voi nousta myös erillisiä portaita pitkin.

Hätätilanteessa matkustuskapseli irtoaa lautasesta ja laskeutuu maahan laskuvarjolla.