Huawein huippupuhelin Huawei Mate 10 Pro voitti Tekniikan Maailman uuden älypuhelinvertailun.

Vertailussa olivat mukana kolmen valmistajan, Applen, Samsungin ja Huawein huippumallit.

Samsungilta mukana oli Galaxy Note 8 ja Applelta iPhone X.

Operaattoreiden myyntilastoista käy ilmi, että suosituimmat puhelimet tulevat pääasiassa kolmelta valmistajalta: amerikkalaiselta Applelta, kiinalaiselta Huaweilta ja korealaiselta Samsungilta. Niillä on jo tarjota monta mallia kymmenen myydyimmän puhelimen joukkoon.

Jokainen malli tarjoaa huimaa teknistä kehitystä ja näyttöä osaamisesta, mihin tällä hetkellä alalla pystytään.

Kamera on näytön ohella puhelimen ominaisuuksista yksi tärkeimmistä ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä. Kännykkäkamera pitääkin sisällään hienouksia, joita ei oikeista kameroista aina edes löydy.

Kaikkein eniten vertailussa mukana olevissa Applen, Huawein ja Samsungin huippupuhelimissa on satsattu juuri kameroihin. Tärkein innovaatio niissä on kahdella erillisellä kennolla toteutettu pääkamera, joka löytyy kaikista kolmesta laitteesta.

Kahden erillisen kameramoduulin avulla pyritään joko parantamaan kameran hämäräkuvausominaisuuksia tai laajentamaan kännykän käyttömahdollisuuksia esimerkiksi henkilökuvauksessa.

Vertailussamme Huawei oli lähes kaikilla osa-alueilla paras ja vei vertailun voiton helposti, vaikka hinnaltaan se on satoja euroja Samsungin ja Applen laitteita halvempi. Huawein puhelimessa etenkin kamera ja tekoälyominaisuudet loistivat.

Tilaajat voivat lukea vertailun kokonaisuudessaan täältä!