BMW Motorradin kehittämän moottoripyörän rinnalla itsenäisesti liikkuva auto ei ole mitään, sillä kaksipyöräisellä vaikeuskerroin nousee aivan toiseen luokkaan. Hurjinta on, kun videolla tähtenä loistava BMW R 1200GS pysähtyy ajon jälkeen. Se ei suinkaan kaadu, vaan jää seisomaan sivutuen varaan.

Ajamisen iloa ei ole tarkoitus viedä moottoripyöräilijöiltä, vaan hankkeen takana on turvallisuus. BMW uskoo siihen, että ymmärtämällä entistä paremmin moottoripyörän dynamiikkaa yhtiö voi kehittää kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Tavoitteena on elektroniikka, joka havaitsee vaaratilanteen jo ennen kuljettajaa ja pystyy kertomaan siitä sekä samalla toimimaan kuljettajan apuna.

Moottoripyörien aktiiviset turvajärjestelmät ovat vielä alkeellisia autoihin verrattuna. BMW on kehittänyt itsestään kulkevaa moottoripyörää kahden vuoden ajan päästääkseen eteenpäin turvallisuudessa.

Prototyypin perusteella voi olettaa, että mukautuva vakionopeudensäädin tai kaistavahti eivät ole enää kovin kaukana tuotannosta moottoripyörissäkään.