Yleensä autot ja etenkin urheiluautot muunnetaan pelikonsoleiden kilparadoilla ajettaviksi. Audi on mennyt aivan päinvastaiseen suuntaan.

Audi e-tron Vision Gran Turismo kehitettiin alun virtuaalimaailmaan PlayStation 4:llä ajettavaksi. Nyt Audi on tehnyt autosta rata-auton reaalimaailmaan. Sitä käytetään Formula E -luokassa ratataksina ja ensimmäisen kerran auto nähdään Roomassa huomenna 14. huhtikuuta.

Onnekkaat Audin asiakkaat ja vieraat pääsevät tutustumaan Rooman katurataan, jolla Formula E -luokka kilpailee tänä viikonloppuna, e-tron Vision Gran Turismon pelkääjän paikalla. Ohjauspyörän takana kuljettajana vierailevat DTM-sarjassa ajanut sveitsiläinen Rahel Frey ja Le Mansin 24 -tunnin ajot voittanut italialainen Dindo Capello.

Audi e-tron Vision Gran Turismo ei ole ensimmäinen virtuaalipeleihin luotu auto, joka on rakennettu täysikokoisena. Moni muukin auto on esitelty ympäri maailmaa näyttelyissä. Mutta Audin Gran Turismo auto on ensimmäinen, joka on hiottu loppuun asti rata-autoksi ja nähdään ympäri Eurooppaa tosi toimissa Formula E -kilpailuissa.

Virtuaalimaailmasta reaalimaailmaan siirtyneen kilpa-auton väritys on pitkälti lähes kolmenkymmenen vuoden takaa Audi 90 quattro IMSA GTO -mallista. Sillä kilpailtiin vuonna 1989 Pohjois-Amerikan IMSA GTO -sarjassa. Autoa ajoivat muun muassa Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood ja Scott Goodyear.

Audi e-tron Vision Gran Turismo on mallinimensä mukaisesti sähköauto. Tutkielmassa on kolme kahdensadan kilowatin tehoista sähkömoottoria, joista kaksi on taka- ja yksi etuakselilla. Auton omamassa on 1 450 kiloa, joten yhden kilowatin kuljetettavaksi tulee vain vähän yli kaksi kiloa ja suorituskyky on sen mukainen. Kiihdytys nollasta sataan onnistuu alle kahdessa ja puolessa sekunnissa.