Käynnistyykö sinun Intel-tietokoneesi uudestaan ilman mitään näkyvää syytä?

Tällä kertaa kyseessä ei välttämättä ole Windows 10 -käyttöjärjestelmälle ominainen sekoilu, vaan viallisen Meltdown- ja/tai Spectre-päivityksen aiheuttama bugi, johon ei toistaiseksi ole varmaa korjausta.

Tekniikan Maailma uutisoi jo viime viikolla, että osa AMD- ja myös Intel-pohjaisista tietokoneista saattaa kärsiä erilaisista ongelmista.

Osa laitekannasta ei käynnistynyt oikein, ja nyt on siis tullut julki myös ”spontaaneja uudelleenkäynnistymisiä”, jossa terveenä tunnettu Intel-pc yhtäkkiä resetoi itsensä ikään kuin laitevian seurauksena – ilman mitään ilmoitusta tai viivettä.

Häiriökäyttäytymistä on havaittu myös TM:n omissa kokeiluissa usealla eri kokoonpanolla.

ONNEKSI ONGELMILLE saatiin nyt uusi, virallinen selitys. Intelin virallinen lehdistötiedote avaa asiaa.

Yrityksen sisäisissä testeissä koneita on kaatunut toistuvasti laitteiston yksityiskohdista riippumatta, eikä täysin selvää yhteistä nimittäjää ole vielä kyetty paikantamaan. Testien mukaan jopa uusimmilla Skylake- ja Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimilla ilmenee ongelmia, vanhemmista Broadwell- ja Haswell-sukupolvista puhumattakaan.

Ratkaisu on kuulemma lähellä, mutta niinhän se oli edellisen kerran myös viime viikolla, jolloin ensimmäisiä päivityksiä puskettiin jo kiireellä ulos.

Intel kuitenkin uskoo, että kunnolla testattu päivitys saadaan valmiiksi ensi viikon aikana. Nähtäväksi jää, onko suorituskykyyn tulossa taas uusia muutoksia.