Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Ison Bemarin mahalasku

Tämä aihe sisältää 35 vastaukset, 11 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  tracktest 15.09.2016 at 16:16.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #696692 Ilmoita asiaton viesti

  Auto-m
  Osallistuja (Participant)

  Olen pitkään kirjoittanut, että mielestäni saksalaiset ”premium”-valmistajat tekevät virheen, muotoillessaan autonsa liian konservatiivisesti, varovasti ja suorastaan tylsästi. Erityisesti olen jakanut haukkujani Audille ja BMW:lle. Nähtyäni uuden Q7:n, pidin sitä ainakin odotuksiin nähden yhtenä historian epäonnistuneimmista autoista muotoilun osalta. Nähtyäni uuden BMW seiskasarjan, pidin sitäkin jos ei nyt rumana, niin äärimmäisen tylsästi muotoiltuna. Samaa rataa jatkavat uusi A4 ja mikä pahinta, uusi A5, jonka ainoa pointti on siinä, että sen pitäisi näyttää hyvältä, uudelta ja huomiotaherättävältä. Olen myös vakuuttunut ja vakuutellut, että tämä epäonnistunut muotoilulinja näkyy saksalaisten myyntimäärissä. Tietenkin myynti on edelleen hyvää, koska teknisesti autot ovat huippuluokkaa, mutta myynti olisi vielä parempaa, jos muotoilu olisi onnistuneempaa. Etenkin kun ”premium”-segmentissä kilpailu kovenee, olisi muotoilunkin syytä olla kunnossa. Kun olen tästä täälläkin märmättänyt, niin palstalla moni on väittänyt, että konservatiivinen muotoilu on hyvä asia, tai että saksalaisten muotoilu ei edes olisi konservatiivista. No ehkäpä mielipiteet alkavat täälläkin muuttumaan, kun BMW itsekin myöntää, että uusi 7-sarja on flopannut, eikä vähiten epäonnistuneen muotoilunsa vuoksi.

  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/se-jokin-puuttuu–bmw-7-sakkasi–coupea-kaavaillaan-pelastajaksi/bydbw7ak?ref=ampparit:ecdd&ext=ampparit

  Yksi osoitus Audin ja Bemarin epäonnistumisesta on mielestäni myös Mersun myyntimäärien kasvaminen. Pari vuotta olen jo kirjoittanut, että se perinteisesti kaikkein pappamaisin saksalainen, eli Mersu, onkin nykyään tyylikkäin saksalainen. Tämä on näkynyt myös myynnissä. Mersu on mennyt jo Audin edelle ja Mersu myy jo tänä vuonna mahdollisesti enemmän kuin BMW. Eikä tämä johdu siitä, että Mersu olisi teknisesti edellä. Tosin nyt pelkään hieman Mersunkin puolesta, sillä vaikka Mersut ovat tyylikkäitä, olen itse – ja niin on keskustelupalstoilla moni muukin – kyllästynyt siihen, että C, E ja S näyttävät kaikki lähes samoilta.

  Myös perästä tulee kovia kilpailijoita, jotka uhkaavat saksalaisia. Tesla on jo syönyt saksalaisten myyntiä muutamia vuosia, ei nyt toki pelkän muotoilun vuoksi, mutta myös Jaguar ja Volvo pyrkivät osittain samoille apajille. Ainakin XC90 myy erinomaisesti maailmalla ja suuri kiitos kuulunee onnistuneelle muotoilulle, jota tosin täällä jotkut alkuun parjasivat.

  #696699 Ilmoita asiaton viesti

  PiiJei
  Osallistuja (Participant)

  Tämä on aivan totta. Vähän karrikoiden Audilla muotoiluosasto on korvattu viivoittimella, BMW:t näyttävät (varsinkin sisältä) aivan samalta, ja M-B vaikka ehkä onkin rohkeimmin muotoiltu näyttää myös tekevän kovin samannäköisiä malleja, esim. C/E/S.

  Audin uusin Q7 on tosiaan ehkä surkein muotoilutuotos pitkään aikaan. Tässä ainakin yksi potentiaalinen asiakas jolta ostopäätös jää edes harkitsematta kehnon ulkomuodon vuoksi.

  Aihepiiriä jos hieman laajentaa autoista vaikkapa taloihin, eli perinteiseen arkkitehtuuriin, tai vaatteisiin, päästään varsin mielenkiintoisille vesille.

  Tämän lehden ja palstan keskivertolukijan (keski-ikää hipova suomalainen teknisesti orientoitunut mies) mielestä muotoilu on kai toisarvoista teknisiin ominaisuuksiin verrattuna. Ehkä näin on, ehkä ei. Käytännössä kuitenkin kaikki ostopäätökset tehdään fiilisten perusteella, myös yritysten välisessä kaupassa. Muotoilu vaikuttaa jopa palveluiden hankintaan. Jos ostaisimme automme ns. järkiperustein, olisi kai kaikilla alla Skoda Octavia, tms.

  Autojen suhteen mielenkiintoinen esimerkki voisi olla vaikka Subaru. Firma tekee teknisesti omintakeisia ja mielenkiintoisia autoja. Kuitenkin muotoiluosastoa ei kai ole lainkaan. Väitän tämän näkyvän myyntiluvuissa.

  Toinen juttu on sitten tehtaan haluama tuotteidensa positiointi. Volkkari tehnee tylsiä tuotteita ihan tarkoituksella. Nämä ovat monisyisiä juttuja.

  Sinällään olen valmis povaamaan perinteisen ”kolmen boxin” automallien (perinteiset sedanit, farmarit) häviämistä sähköautojen lisääntymisen myötä.

  #696710 Ilmoita asiaton viesti

  NHB
  Osallistuja (Participant)

  Uusien premiumeiden ostajat ovat keskimäärin aika vanhaa ja vanhoillista porukkaa. Eipä se solidien miesten pukukaan ole hirveästi designiaan muuttanut autoilun historian aikana. Mersu oli selkeä ykkönen premikoissa aikana, jolloin Mersun muotoilu oli yltiökonservatiivista.

  Esimerkiksi alkuvuonna Saksassa premikoiden myynti näyttää tältä (x1000):
  Audi 186
  Mercedes 182
  BMW 155
  Volvo 22
  Porsche 19
  Land Rover 14
  Jaguar 5
  DS 3
  Alfa 2
  Lexus 1
  Tesla 1

  Q7 myy edeltäjään tuntuvasti paremmin ja XC90 ei pääse edeltäjänsä lukemiin. Mersu on nostanut viimevuosina myyntiään, mutta iso osa siitä lohkeaa pienille malleille, jotka ovat menneet odotettua paremmin kaupaksi jo vuosien ajan. Unkarin tehtaan laajnnuksista huolimatta valmistusta Uudessakaupungissa on jatkettu suunniteltua pidempään. Näissä toki muotoilukin on usein tuoretta, mutta hankala verrrata näitä useita nykyisiä malleja esimerkiksi ensimmäiseen A-Klasseen, joka oli melkoinen kummajainen ja ominaisuuksiltaankin aika kyseenalainen. Toki A- ja S-Klassen ostajakuntakin on täysin eri.

  Sedan on edelleen kilpailukykyinen kompromissi tilojen, ilmanvastuksen ja ajettavuuden kesken. Ainoa isosti läpi iskenyt puhdas sähköauto on erittäin sedan.

  #696716 Ilmoita asiaton viesti

  Auto-m
  Osallistuja (Participant)

  Varmasti etenkin 7 sarjan Bemaria ostavat keski-iän ylittäneet, mutta silti jopa BMW myöntää, että muotoilu on liian tylsää, eivätkä asiakkaat pidä siitä. Minusta on ylipäätään omituinen väite, että varakkaat 40-70-vuotiaat haluaisivat ostaa rumia tai tylsiä autoja. Miksi haluaisivat?

  A Mersu on varmasti myynyt hyvin, koska se näyttää hyvältä, toisin kuin edeltäjänsä. Edelleenkään A ei ole luokassaan mikään huippumalli. Eihän Mersu A:n lisäksi mitään pikkumalleja edes myy. Niitä samoja, joita se on aina myynyt ja ohi on menty sekä Audista, että ilmeisesti myös Bemarista. SUVien määrä on lisääntynyt, mutta niinhän on muillakin merkeillä.

  XC90 on ollut todellinen menestys, ja muistaakseni se on myynyt jopa Euroopassa paremmin kuin uusi Q7. Kun lukee ulkomaisia autolehtiä, niin ei voi olla huomaamatta, miten sekä toimittajat, että kommentoijat ovat kyllästyneet Audin umpisurkeaan muotoiluun. Toivottavasti uusi A6 on rohkeammin muotoiltu, kuten ainakin on annettu ymmärtää. Tosin niin väitettiin jo A4:n kohdalla.

  Minäkin ymmärrän, että konserni tekee yhtä konservatiivista ja tylsää merkkiä (VW), mutta kun kaikki Bugatista alaspäin näyttävät samoilta tötteröiltä, niin joku on mennyt muotoiluosastolla pahasti pieleen. Pari vuotta sitten Audiin piti ohittaa BMW myynnissä, mutta miten kävi – Audi jäi Mersunkin taakse. Eikä tämä teknisistä ominaisuuksista johdu.

  En tiedä miten tämä sedan tähän liittyi, mutta tiloiltaan Teslaa ei voi pitää ihan tavallisena sedanina.

  #696729 Ilmoita asiaton viesti

  mr commodore
  Osallistuja (Participant)

  Usein keskusteluissa esiintyy merkittävät jenkkimarkkinat, mutta mitä jenkit ymmärtävät nykyään automuotoilusta valmistajana tai asiakkaana? Hirveitä laatikoita ovat puskeneet markkinoille jo monta kymmentä vuotta. Volvon menestys perustuu luultavammin hyvään markkinointiin turvallisuuspuolella, eikä niinkään hienoon ulkomuotoon. Lapsivankkureitahan nämä maasturit siellä pääasiassa ovat.

  Kun ensimmäinen BMW X6 julkaistiin, kauhistuin, että tuohon silmä ei totu koskaan. Olin väärässä. Nyt X6 näyttää jo tosi hyvältä ja uusi malli vielä paremmalta. Sama pätee uuden Audi Q7 kohdalla. Suurilla vanteilla se on hieno, vaikka hallitseva kuorma-automainen maski ensin häiritsi. Volvo XC90:n tapauksessa kokemus oli päinvastainen. Ensin näytti hyvältä, mutta nyt se näyttääkin jo pliisulta. Sama homma S/V90:n kohdalla. Volvoa markkinoidaan kuvissa isoilla ja näyttävillä vanteilla. Perusvannekoolla auto ei näytä miltään. Tällä on huomattavasti merkitystä auton markkinoinnissa.

  Ja mitä ohjaamon ilmeisiin tulee, Audi on aivan edelläkävijä modernisuudellaan ja tekee muut merkit vanhanaikaisen näköisiksi. Mersulla on erilainen linja ja se tuo markkinoille klassista luksuksen tuntua omalla tavallaan/tyylillään. Toivottavasti ja uskoakseni Bemari vastaa uudella 5-sarjallaan huutoon.

  Uskon BMW:n 7-sarjan ”mahalaskun” olevan huonon muotoilun sijaan (mielestä 7-sarja näyttää oikein hyvältä eritoten M-Sport-versiona) Mercedeksen petraaminen eli kakku jakautuu nyt eri tavalla myös nuorekkaampien ja ”sporttisuutta” janoavien ostajien kesken.

  Konservatiivinen muotoilu on harkittua ja ajan hammasta kestävää. Kiat ja muut aasialaiset ihmeet kopioivat röyhkeästi tunnistettavat piirteet saksalaisilta automerkeiltä ja tunkevat ne yhteen autoon. Nämä ”muotoilut” kestävätkin aikaa korroosion etenemisen verran.

  Ja kyllä, olen muotoilija.

  #696767 Ilmoita asiaton viesti

  Derrick.
  Katsoja (Spectator)

  Joidenkin mielestä Volvo XC 90:n ei pitänyt myydä yhtään, kuitenkin se on myynyt 1.1.2016 – 31.7.2016 yhteensä 51.810 kpl eli myyntiennuste koko vuodelle on 88.817 kpl.

  Ja mitä Audi Q7:n muotoiluun tulee, niin kyllä se melkoiselta tankilta näyttää, vaikka olisikin autona parempi kuin muut.

  #696785 Ilmoita asiaton viesti

  PiiJei
  Osallistuja (Participant)

  Olen antanut itseni ymmärtää, että Volvo XC90:n myynnin pullonkaula on autojen tuotannon rajoitukset eikä kysyntä.

  Näyttäisi, että autotehtaiden muotoilun isoihin linjoihin vaikuttavat ainakin valitut markkinat, firman omasta taustasta tuleva kulttuuri ja osaaminen monessakin mielessä. Esimerkiksi korealaisten merkkien muotoilu on lähentynyt valtavirtaa samalla kun myyntiä on onnistuttu kasvattamaan maailmalla. Toisaalta esimerkiksi monet Toyotat ovat varsin ”persoonallisia”, silti niitä myydään. Mene ja tiedä.

  Muotoiluun taitaa päteä sama kuin moneen muuhunkin luovaan hengentuotteseen: huono on helppo tunnistaa – hyvän huomaa asiantuntija.

  Näistä esimerkeistä: Tesla on amerikkalainen, eikä sen muotoilusta kauheasti ole valitettu. BWW X6 lienee voittanut kaikki mahdolliset ”kammottavin auto” -palkinnot ja ihan syystä.

  #696791 Ilmoita asiaton viesti

  NHB
  Osallistuja (Participant)

  Palkinnoista huolimatta X6 on luonut uuden nousevan tuotesegmentin lähes täysin muotoilun voimalla. Nythän samaan joukkoon on jo tunkua.

  Isoista cittareista Infinitin QX on jo pitkään näyttänyt mun silmään kaikkein möhköimmältä.

  #696798 Ilmoita asiaton viesti

  Auto-m
  Osallistuja (Participant)

  Minusta X6 on onnistunut muotoilultaan. Joitain se ärsyttää ja tilaahan muotoilu syö, mutta siksi se onkin X5:n sisarmalli. Auton ostavat ne, jotka haluavat erottua ja ehkä jopa ärsyttää muita. Tosin minun silmääni Mersu vie tälläkin saralla nyt pidemmän korren ja GLE coupe on ainakin yhtä tyylikäs kuin X6 ja etenkin GLC coupe on onnistuneempi kuin X4.

  En nosta Audia enää edes ohjaamon muotoilussa kärkeen. Laatu on kyllä huipputasoa, mutta vaakasuorat elementit ja esimerkiksi hassun näköinen näyttö A4:n kojelaudassa eivät ole mitään muotoilun riemuvoittoja. Ihmettelen miksi Audi laittoi sen surkean kiinteän näytön, kun sehän oli ainoa seikka, jota C Mersussa ehkä kritisoitiin.

  #696807 Ilmoita asiaton viesti

  Mp–autoilija
  Osallistuja (Participant)

  Minusta Audin kojelaudassa oleva näyttö on onnistunut yksityiskohta ohjaamossa ja istuu kojelaudassa paljon paremmin kuin Mersun vastaava. Varmaan tuo Audin näytön sirous ja ohuet kehykset minimalistisen nappien määrän ja suorien linjojen ohella on syy miksi Audin kojelauta miellyttää itseäni. Mersun C-sarjan ohjaamo on Audin rinnalla todella rauhaton ja täynnä nappuloita ja sekavia linjoja. Audeissa voikin sitten valittaa enemmän ulkoisesta muotoilusta, joka on vähän tylsää, mutta on siinäkin joissain malleissa hyvät puolensa.

  Audi A4:
  http://www.km77.com/fotos/Audi/A4_2016/Audi-A4_2016-2.0_TFSI_quattro-Gama_A4-Turismo-Interior-Salpicadero-4_puertas-201509090077.html?categoryId=3&brandId=4&modelId=2812&finishId=4243&carType=1&photoType=2&order=2&division=acabado&galleryLimit=99&galleryBackLimit=8

  M-B C-sarja:
  http://www.km77.com/fotos/Mercedes-Benz/Clase_C_2014/Mercedes-Benz-Clase_C_2014-C_220_BlueTEC-AMG_Line-Turismo-Plata_Paladio_Metalizado-Interior-Salpicadero-4_puertas-201408140013.html?modelId=2457&finishId=3884&carType=1&photoType=2&order=2&division=acabado&galleryLimit=99&galleryBackLimit=8

  #696813 Ilmoita asiaton viesti

  Auto-m
  Osallistuja (Participant)

  On se Audin näyttö ehkä hieman tyylikkäämpi kuin C:ssä, mutta mieluusti olisin edelleen katsonut Audin kojelaudan keskeltä nousevaa näyttöä. Tämä uusi näyttää jotenkin irtonaiselta osalta, kuin joku olisi itse liimannut sen kiinni kojelautaan. Toivottavasti Mersun osalta tilanne paranee faceliftin yhteydessä. Kokonaisuutena Audin sisustus on mennyt mielestäni liian lähelle Volkkaria, eli siitä puuttuu jokin vau efekti ja myös muotoilu on hieman liian ”kulmikasta”. Nykyinen A6 on sisustukseltaan ja etenkin sisustuksen muodoiltaan hienompi, kuin uusi A4. No ehkä ollaan hieman jo makuasioiden äärellä ja pointtini kuitenkin on ulkonäön kuolettava tylsyys.

  #696829 Ilmoita asiaton viesti

  NHB
  Osallistuja (Participant)

  Näytöistä puhuttaessa ei kannata unotaa tuota suomalaista sormenjälkeä A4:n ohjaamossa. Se kun taitaa olla parasta mitä tällä hetkellä löytyy.

  Mitä tulee tuohon 7er:iin, niin en kyllä voi sanoa olevani yllättynyt siitä, että se ei yllä samaan kuin S-Klasse, joka on ollut alusta alkaen luokkansa suvereeni ykkönen myynnissä. Tuona aikana 7er on ehtinyt olla konservatiivinen, pelkistetty, kokeileva ja mitäänsanomaton. Tuona samana aikana S-Klasse on ollut vain oma itsensä. Näiden autojen ostajia olen jo kuvannut riittävästi.

  Mersun brändi on omaa luokkaansa tässä luokassa. Tuolla brändillä Mersu voi myydä S-Klassesta viittä mallia, jotka on hinnoiteltu 7er:n kalleimman mallin yläpuolelle. Kun liikkuu alueilla, joilla asuu varakkaita ihmisiä ilman protestanttista vaatimattomuuteen kannustavaa ilmapiiriä, niin noita kalleimpia versioita myös näkee liikenteessä yllättävän taajaan.

  #696845 Ilmoita asiaton viesti

  tracktest
  Osallistuja (Participant)

  Täällä haukutaan BMW:n uutta 7-sarjaa taas kerran antaumuksella joidenkin keskustelijoiden taholta ja sehän ei ole mitään uutta. Provosoiva uuden keskustelun aloitus on kyllä härskiydessään uusi pohjanoteeraus Auto-m nimimerkiltä. Nämä vastaavat ei tule muille keskustelijoille aloituksina edes mieleen saatikka harkintaan. Niin kovin tuttua irvailua johon NHB näyttää yhtyvän usein enempi kuin mielellään. MB S-sarjan ylistämiseen en näe mitään erityistä syytä makuasioita pitkälti mistä kukin pitää tai ei pidä. On uudessa 7-sarjassa omat hyvät puolensa niitä ei vaan kukaan tuo esiin koska ei nähdä metsää puilta. Onhan niitä, tässä muutama.

  Uutta BMW 7-sarjassa

  Plug-in hybrid BMW 740e
  Järjestelmä lanseerataan pitkän akselivälin mallissa. Voimanlähteinä ovat nelisylinterinen bensiinimoottori sekä sähkömoottori, jotka yhdessä antavat tehon (240 kW/326 hv) ja ainoastaan 1,2 litran yhdistelmäkulutuksen CO2-päästöjen ollessa vain 49 g/km.

  Remote Control Parking – pysäköintijärjestelmä
  Uusi BMW 7 Sarja on ensimmäinen sarjavalmisteinen auto, jonka Remote Control Parking – pysäköintijärjestelmän avulla kuljettaja voi ottaa tai pysäköidä auton ilman, että kukaan on ratissa.

  Laservalot
  Aivan uutta ylellisten autojen luokassa ovat myös BMW i8:sta tutut häikäisemättömät laservalot led-valojen vaihtoehtona. Valot tuottavat pelkkää valkoista valoa. Säteen pituus on peräti 600 metriä, mikä on led-valoihin verrattuna kaksinkertainen.

  Tässä harvemmin nähtyä UK mallin kuvastoa.
  https://www.netcarshow.com/bmw/2016-7-series_uk-version/1280×960/wallpaper_45.htm

  BMW 730Ld A xDrive Business Exclusive

  Neliovinen iso porrasperäinen edustusauto neljälle.

  Kuusisylinterinen kolmilitrainen turboahdettu dieselmoottori. Teho 265 hevosvoimaa, sammutusautomatiikka.

  Kahdeksanportainen automaattivaihteisto, neliveto.

  Kiihtyy nollasta sataan 5,9 sekunnissa.

  Polttoaineenkulutus 5,0 litraa sadalla kilometrillä.

  Hiilidioksidipäästöt 132 grammaa kilometrillä.

  Valmistettu Saksassa.

  Hinta lisävarusteineen noin 157 000 euroa. Mallisto alkaen 131 321, pitkä versio 143 652 euroa.

  #696847 Ilmoita asiaton viesti

  Mp–autoilija
  Osallistuja (Participant)

  tracktestin puolustuspuheesta huolimatta S-sarja voittaa minusta 7-sarjan tennistermein 6-1. Laitetaan tuo 1 piste vaikka laservaloille, mikä on todellinen innovaatio. Ulkonäkö sisältä ja ulkoa menee aika selvästi S-sarjalle ja sellainen tuon luokan auton vaatima imago ja arvokkuus myös. Tästä ei kannata vetää hernettä nenään, koska tämähän on kuitenkin makuasioita. Jotenkin vaan on aina tuntunut, että S-sarja on se johtotähti, jota 7-sarja ja A8 jahtaavat koskaan täysin kiinni saamatta. Toki BMW:llä on omat hyvät puolensa ja omat kiinnostavammat mallinsa ollut nyt ja aikojen saatossa.

  #696849 Ilmoita asiaton viesti

  tracktest
  Osallistuja (Participant)

  En ole pitänyt MB:n ulkonäöstä ennen enkä nyt. Makuasioita tosiaan joista on turha kiistellä, mutta huonosta mausta voi toki huomauttaa. Omasta mielestäni en isommin viehäty näistä isoista autoista joita A8, 7-sarja ja S-sarja edustaa, mutta näiden autojen matkustusmukavuus on omaa luokkaansa, laatu tietenkin ja varustelutaso puhumattakaan kun autot ovat kaikilla herkuilla varustettuna, lista on pitkä. Mp-autoilija vaikka sinä pisteytät autojen eron noin selvästi niin testeissä joku löytää BMW:n parhaat puolet ja pisteytys tasoittuu tasapuolisemmaksi ja makuasiat ratkaisevat viime kädessä mikä vie kulloinkin voiton. BMW valtteja on myös taloudellisuus joka sekin merkitsee nykyisin myös näissä autoissa ja kiihtyvyys on monessa koeajossa todettu erinomaiseksi vaikka puhutaan suuresta autosta. Ajettavuuden suhteen uusi BMW 7-sarja on ehdottomasti luokkansa paras.

  Myntimääristä vielä se että näitä myydään Suomessa keskimäärin 60-80 kpl kutakin merkkiä ja BMW Lang mallia noin parikymmentä vuosittain.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.