Etusivu Keskustelu Elektroniikka Televisiot Kuvan säädöistä, TM 3/2017

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Jari 20.02.2017 at 11:13.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #741576 Ilmoita asiaton viesti

  Jari
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos TM:lle hyvästä vertailusta ja varsinkin kuvansäätöihin perehtymisestä viimeisimmässä TM:ssä! Pari asiaa jäi kuitenkin mietityttämään, osaisiko joku auttaa näiden suhteen:

  – Onko nuo TM:n sivuilla kerrotut optimisäädöt kuinka hyvin sovellettavissa myös muihin saman merkin & mallisarjan töllöihin? Kun testissä esim. on Panan DX730E, saisiko noilla samoilla asetuksilla saada parhaan kuvan myös vaikka DX800E:stä?
  – Miksi tuolla nettisivulla on kolmet eri asetukset; ”digi-tv”, ”hdmi1 fhd” ja ”hdmi1 hdr”? Eikös kuvan säädöt pitäisi olla saman riippumatta siitä mitä katsoo?
  – Panan loppuarviossa mainittiin heikkoutena että ”kuvasäädöt eivät vaihdu signaalin mukaan”. Mitä tuo käytännössä tarkoittaa? Miksi pitäisi vaihtua??

  #742696 Ilmoita asiaton viesti

  Jari
  Osallistuja (Participant)

  Onkohan täällä palstalla ketään joka osaisi auttaa? Tai ylipäänsä ketään..?? ;=)

  #742706 Ilmoita asiaton viesti

  Quu.
  Osallistuja (Participant)

  Samsungin paras meitä miellyttävä kuva on palauta tehdasasetukset valitse dynaaminen tai jalkapallo.
  TM ohjeiden mukaan tehdyt säädöt on aina pilannut kuvan.
  Kalliissa televisiossa on paljon automaattisia kuvan säätöjä ei ole mielekästä kytkeä niitä pois päältä.

  #742981 Ilmoita asiaton viesti

  Tekniikan Maailma
  Avainmestari (Keymaster)

  Kiitos hyvistä kysymyksistä Jarille. Tässä vastauksia niihin:

  -Lähtökohtaisesti kaikki säädöt ovat mallikohtaisia ja optimisäädöt saa tehtyä vain kyseiseen malliin. Erityisesti värien, valkotasapainon ja harmaaportaikon (gammakäyrä) hienosäätöihin vaikuttavat muun muassa television näyttöpaneeli taustavaloineen. Nämä ovat usein erilaiset eri mallisarjoissa. Näin ollen Panasonicin asetusvalikon ”Valkotasapaino”-, ”Värinhallinta”- ja ”Gamma”-kohtien asetuksia ei kannata tehdä muuhun kuin säätöohjeessa mainittuun malliin. Muut säädöt voi kopioida myös muihin malleihin, ja tämä todennäköisesti tekee kuvasta tehdasasetuksia neutraalimman – täyttä varmuutta tästä ei kuitenkaan ole.

  -Lähes kaikissa televisioissa kuvasäädöt ovat tulokohtaiset. Näin esimerkiksi televisiolähetystä katsottaessa tehdyt säädöt eivät vaikuta hdmi-liitännän asetuksiin, vaikka valittujen katseluasetusten nimi olisi sama (esim. kummassakin tapauksessa ”Elokuva”). Jos samat säädöt vaikuttaisivat kaikkiin liitäntöihin, ei television kuvaa välttämättä saisi säädettyä kohdalleen kuin yhdellä signaalilla. Tähän yksi syy on se, että eri kuvanlähteiden kuva välitetään eri standardien mukaan, joten tarvittavat asetuksetkin ovat vastaavasti erilaiset.

  -Kuvasäätöjen vaihtuminen signaalin mukaan tulee eteen hdmi-liitäntää käytettäessä. Jos liitäntään kytkee esimerkiksi ultra hd blu-ray-soittimen, niin samalla soittimella voi katsoa sekä dvd-,blu-ray- että ultra hd blu-ray -elokuvia. Näissä kaikissa kolmessa kuva on tallennettu eri standardien mukaisesti. Näin ollen erityyppisille levyille tarvitaan myös erilaiset kuvasäädöt optimituloksen saamiseksi.

  Useimmat televisiot vaihtavat automaattisesti säädöt sen mukaan, millaista kuvaa kyseiseen liitäntään kulloinkin tulee. Toisin sanoen televisio ikäänkuin tietää katsotaanko dvd-, bd- vai ultra hd-levyä.

  Panasonic ei kuitenkaan vaihda asetuksia signaalin mukaan. Tämän seurauksena yhtä soitinta käytettäessä kuva-asetukset joutuu vaihtamaan käsin sen mukaan minkä tyyppistä levyä kulloinkin katsotaan, mikäli halutaan paras mahdollinen kuvanlaatu.

  Risto Niska

  #743633 Ilmoita asiaton viesti

  Jari
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos Risto hyvistä vastauksista! :=)

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.