Etusivu Keskustelu Autot Autotekniikka Nopeumittarin "skaala"

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Kumppani 03.03.2016 at 18:28.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #665451 Ilmoita asiaton viesti

  vesa
  Osallistuja (Participant)

  Olen pitkään ihmetellyt, miksi nopeusmittarissa on skaala jopa 250 km/h saakka, vaikka huippunopeus on esim. 150km/h. Tämä heikentää lukutarkkuutta. käytännössähän tarve on Suomessa 120km/h saakka. Tämä ei ole autotehtaalle mikään kustannuskysymys.

  Vetu

  #665933 Ilmoita asiaton viesti

  Trumppa
  Osallistuja (Participant)

  Se on vain että täytyy näyttää paremmalta kuin on. Muista kun pikkupoikana kadun varsilla aina katsottiin autoista nopeusmittarin skaala. Siitä muistaakseni vähennettiin 10% ja auto sai statuksensa. Joissain kansanautoissa loppu oli jopa vain 120. Eiköhän isätkin (siis isommat pikkupojat) ajatelleet samaan tyyliin. Muistaakseni Mini Cooper S :ssä oli jotain 225.

  #665950 Ilmoita asiaton viesti

  Tuntsa74
  Osallistuja (Participant)

  Luulisi, että uusien autojen digimittaristoissa olisi skaalautuva nopeusnäyttö eli näyttöalue olisi alhaisilla nopeuksilla vaikka 0-120km/h ja sitten moottoritienopeuksissa jotain muuta.

  #665959 Ilmoita asiaton viesti

  vesa
  Osallistuja (Participant)

  Anteeksi näppiksen ”ässävika.” tästä voi laittaa ässiä sopivaan kohtaan jos häiritsee S;S;S;

  Hyvää Uutta Vuotta!

  vetu

  #675346 Ilmoita asiaton viesti

  tejuve
  Osallistuja (Participant)

  TM 05/2016 Millä nopeudella ajat? Tässä artikkelissa ehdotetaan, että gps:ää voisi käyttää hyödyksi mittareissa oikean nopeuden laskemiseksi. Tunneleissa ja rakennusten varjossa perinteisempi tekniikka voisi olla varajärjestelmänä.
  Ei todellakaan ole mitään tarvetta olla jatkuvasti gps:n varassa. Riittäisi varsin hyvin, että nopeus laskettaisiin edelleen nykyiseen tapaan renkaan pyörimisestä, gps antaisi vain silloin tällöin korjauskertoimen. Eiväthän renkaan mitat kovin nopeasti muutu. Jos paine alkaa vähetä, niin sitä varten on jo painetarkkaílu.

  #675347 Ilmoita asiaton viesti

  Kumppani
  Osallistuja (Participant)

  En ole (vielä) nähnyt yhtään autoa jossa integroidusta navigaattorista näkisi todellisen nopeuden, kuten niistä tuulilasiin kiinnitettävistä erillisnaveista.

  Miksi ei se auton oma navikin voisi näyttää todellista nopeutta, jota voisi verrata sitten mittarinopeuteen – näihin jotka on on ties mistä syystä, vai tarkoituksella epätarkkoja?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.