Etusivu Keskustelu Autot Liikenne Mitä hyvää teit liikenteessä tänään?

Tämä aihe sisältää 59 vastaukset, 22 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  J R 27.09.2011 at 11:36.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 60)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #237549 Ilmoita asiaton viesti

  Tapio Taula
  Osallistuja (Participant)

  No hyvää ja hyvää, mutta

  * en kolhinut muitten enkä omaa ajoneuvoa

  * en roiskuttanut tahallani tai taitamattomuuttani kuraa toisten päälle

  * ajelin omaa kaistaani enkä kärkkynyt toisten takalasissa motarin vasenta kaistaa

  * noudatin rikesakkonopeuksia

  * käytin turvavyötä ja ajovaloja

  ’ pysähdyin punaisen palaessa liikennevaloihin

  B)B)B)

  #237554 Ilmoita asiaton viesti

  SKP
  Osallistuja (Participant)

  Olin liikenteessä lauantaina ja tein seuraavat hyvät asiat:

  * en ajanut yksisuuntaista Lönnrotinkatua noin 60 km/h väärään suuntaan ajaneen keulaan, vaan pysyin oikeassa reunassa

  * en ajanut pari korttelia ja pari minuuttia myöhemmin vasemmalta suoraan eteeni tulleen kylkeen

  * en ajanut Itäväylällä yhtäkkiä jarrut pohjaan lyöneen naisen perään (päästi bussin pysäkiltä pysähtymällä 70 alueella)

  * en hermostunut, vaikka edestäni valoista lähtenyt jätti 30 m:n turvavälin edellä olevaan, olin vain tyytyväinen, että olin yksi niistä kolmesta, jotka pääsivät risteyksestä vihreillä

  #237559 Ilmoita asiaton viesti

  TeeCee
  Jäsen

  Herbert: ” Mielestäni lähestymistapa on loistava, koska siinä ei itsekkyys pääse helposti valloilleen.”

  Ilonpilaajana tuon julki päinvastaisen mielipiteen. Minusta tässä lähestymistavassa piilee ongelma. Sen idea on vähän kuin vitsissä jossa kysytään oletteko ollut uskollinen puolisollenne ja vastaus on, että kyllä, monta kertaa. Ihan positiivista sekin kieltämättä tietysti on, mutta ei rakentavaa.

  Konfutse on kuulemma sanonut: ”Jos tiedät mitä sinun pitää tehdä mutta et tee sitä, olet pelkuri”. Tämän viisauden minulle opetti tänään YleX. Ymmärrän sen niin, että ei riitä jos tekee asioita hyvin, asiat pitää tehdä hyvin. Pieni mutta oleellinen ero. Kyse on elämäntavasta eikä sarjasta tekoja.

  Siksi olisi hyödyllisempää listata mitä teki väärin kuin mitä teki oikein. Ei tarvitse poistaa kuin yksi virhe kuukaudessa omasta repertuaarista ja edistys on taattu. Omia hyviä töitään listaamalla taas pysyy tyytyväisenä lopun ikää ilman kehitystä, sillä jokainenhan tekee liikenteessä monta asiaa oikein hyvin joka päivä. Esimerkiksi useimmat eivät tänään ajaneet kännissä.

  #237562 Ilmoita asiaton viesti

  Arto
  Osallistuja (Participant)

  Lainaus:
  15.01.2007 klo 12:21 TeeCee kirjoitti

  Ymmärrän sen niin, että ei riitä jos tekee asioita hyvin, asiat pitää tehdä hyvin. Pieni mutta oleellinen ero. Kyse on elämäntavasta eikä sarjasta tekoja.


  Vai pitäiskö olla: ”Ei riitä, että tekee hyviä asioita, asiat pitää myös tehdä hyvin”?

  Ei riitä, että tekee hyvän asian ajamalla selvinpäin, pitää myös ajaa hyvin (muitakin liikennesääntöjä noudattaen) kun ajaa selvinpäin. Liikenne ei ole mitään nollasummapeliä, jossa hyvät teot kumoavat huonot teot.

  #237567 Ilmoita asiaton viesti

  Opelixi
  Jäsen

  TeeCee ja V12, molemmilta loistava kommentti! Omista virheistä onkin paljon vaikeampi kirjoittaa. Kuten vastasin jo Zilollekkin, niin minun päivän hyvä työ liikenteessä oli mennä kimppakyytillä töihin ja kävellen kauppaan.

  Virheikseni voin taas lukea, että kävellessä en käyttänyt heijastinta.

  ps. Autoni ei ole rikki, varaa on bensaan ja ajokorttikin on omassa lompakossa.

  #237572 Ilmoita asiaton viesti

  Chrysler-man
  Jäsen

  Tässäpä sovellukset. Muu meni oppikirjan mukaan.

  * Vein parkkiruudun toisen nenän edestä. Vastaantulija vilkutti samaan ruutuun kuin mihin olin päättänyt peruuttaa.

  * Käännyin ruuhkaisessa parkkihallissa niin että takapyörä kiipes kanttikiven päältä.

  * Ylitin kehän liittymässä valkoisen viivan kiertääkseni ruuhkajonon.

  * Päästin peräpuskuripellen torvensoiton saattelemana ohitse koukkaamalla kääntyvien kaistan kautta.

  #237577 Ilmoita asiaton viesti

  nixu85
  Jäsen

  kävin kylvämässä kylille muutaman kuution hiekkaa ettei pääse kukaan liukkautta syyttämään omasta tunaroinnista :D

  #237581 Ilmoita asiaton viesti

  Chrysler-man
  Jäsen

  Yritin kouluttaa perässäni kiinni kännykkä korvalla ajanutta henkilöä vetelemällä välillä käsijarrua, mutta ei auttanut vaikka hyvin lähellä takapuskuriani kävikin, sen jälkeen hän palasi takaisin 10m turvaetäisyydelleen, jossa on ilmeisesti mukava puhua puhelimeen. Lopetin kokeiluni kolmen käsijarruhidastuksen jälkeen, koska jotkut eivät näköjään vain tajua. Voin kertoa että henkilöllä ei ollu mitään ohitusaikeita (hyviä paikkoja nimittäin oli), eikä myöskään kiire (päätellen hänen ajotavastaan kun tulimme kaksikaistaiselle tielle). Tiedän että tein erittäin tyhmästi ja vaaransin monen ihmisen turvallisuuden. Toisaalta jos olisin itse ajanut edessäni menevän perässä samaan tyyliin ei sekään kovin turvallista olisi ollut. Tämä ei tietenkään oikeuta tekoani.

  #237585 Ilmoita asiaton viesti

  Rätkätin
  Jäsen

  Pysyin poissa liikenteestä … :D

  #237590 Ilmoita asiaton viesti

  Eero
  Osallistuja (Participant)

  Käytin omia jalkoja, metroa sekä yhteen suuntaa YTV:n linjaa 122 ja toiseen linjaa 160. Eipä tarvinnut kärvistellä kehäykkösen eikä länsiväylän ruuhkissa eikä skrabailla tuulilasia. Aikaa säästyi tai sitten ei, mutta luin kyllä työmatkalla mielenkiintoista kirjaa pariikymmentä sivua ja lisäksi vielä lilmaisjakelulehdet (Metro ja Satanen, joissa on valitettavasti vain melkein samat STT:n uutiset, paitsi Metrossa joskus hauskat kolumnit lisäksi).

  #237594 Ilmoita asiaton viesti

  Herbert
  Osallistuja (Participant)

  Lainaus:
  15.01.2007 klo 12:21 TeeCee kirjoitti
  Siksi olisi hyödyllisempää listata mitä teki väärin kuin mitä teki oikein. Ei tarvitse poistaa kuin yksi virhe kuukaudessa omasta repertuaarista ja edistys on taattu.


  Tuo on totta. Silti siihen taitaa sisältyä vielä suurempi riski, koska eihän monikaan tee liikenteessä virheitä, joten tyhjästä on paha nyhjästä.

  Jos oppii ajattelemaan onnistumisia, muuttuu ehkä asenne myönteisemmäksi, koska epäitsekkäiden temppujen jälkeen on mukava olo huomatessaan, ettei siinä itse hävinnyt yhtään. Voipa jopa kokea lievää paremmuuden tunnetta. Siitä suomalainen ainakin pitää. Lisäksi itsekkäiden kanssa-autoilijoiden hosumisen seuraaminen tarjoaa jopa hauskempaa viihdettä kuin yksikään telkkarin sketsisarja. Tosin välillä ohjelmassa on myös jännitystä, joskus jopa kauhua. Tällaisen jälkeen varmasti on luontvaa ajatella, että minä en ainakaan halua käyttäytyä noin. Kun sitten kuitenkin joskus narahtaa tällaisesta, on se varmasti opettavainen hetki, kunhan vain osaa olla itselleen rehellinen.

  #237600 Ilmoita asiaton viesti

  TI-mieskin
  Osallistuja (Participant)

  Istuin vain auton kyydissä takapenkillä ja sielläkin selvinpäin! B)

  #237605 Ilmoita asiaton viesti

  TeeCee
  Jäsen

  Herbert: ” Tuo on totta. Silti siihen taitaa sisältyä vielä suurempi riski, koska eihän monikaan tee liikenteessä virheitä, joten tyhjästä on paha nyhjästä.”

  Noinhan se taitaa olla. Kun kerran viisas oppii virheistään, niin silloinhan toisten virheistä oppivan on oltava vielä viisaampi. Kieltämättä vaadin itseltäni esimerkiksi parempaa vilkunkäyttöä, ryhmittymisiä, turvavälejä ja tien antamista nopeammille juuri siksi, että kokemuksesta tiedän miten paljon näiden puute muiden ajossa on haitannut omaa ajoani.

  Pääasia on, ettei jää laakereillaan lepäämään siinä uskossa, että on ainoa kuski liikenteessä jonka ei enää tarvitse kehittyä. Aivan sama mistä sen älyäminen johtuu, pääasia on että se tapahtuu.

  Herbert: ” Lisäksi itsekkäiden kanssa-autoilijoiden hosumisen seuraaminen tarjoaa jopa hauskempaa viihdettä kuin yksikään telkkarin sketsisarja.”

  Jep, ja hupia vielä lisää se, että muistaa mitä omassa päässä liikkui kun teki samoja temppuja. Voi mahoton miten suututti kun muut oli aina niin pässejä! Tämä osaltaan auttaa nykyään olemaan suuttumatta liikenteessä ja voin rauhassa nauttia tilanteen tahattomasta huumorista. Pakostakin naurattaa kun ajattelee miltä kaverista ehkä joku päivä tuntuu kun muistelee näitä juttuja. Vähän kuin tajuaisi vitsin vasta kotona.

  Mutta jos ei sattunut syntymään täydellisenä, niin oppirahat on maksettava ja itsensä nolaamista kovempiakin hintoja on liikenteessä tyhmyydestä maksettu. Vähällä pääsin.

  #237613 Ilmoita asiaton viesti

  Kun oli lumisade ja tie hyvin liukas niin ajoin äsken 50 km/h:n alueella noin 40 – 45 km/h. Ja sehän oli hyvä juttu. Pysyin tiellä. Taakse toki kertyi autoja. Osa takana tulevista kai ymmärsi mistä on kysymys ja käännyttyäni pois siltä tieltä letka jatkoi tuolla vähän hyvän kelin nopeutta alemmalla nopeudella. Ja tämäkin oli hyvä. Toki siellä joukossa oli kiireisiäkin, mutta saivat totutella oikeaan tilannenopeuteen, koska ohikaan ei vastaantulevan liikenteen takia päässyt. Ja se totuttelukin teki varmasti hyvää. Pantiin hyvä kiertämään !

  #237619 Ilmoita asiaton viesti

  J R
  Osallistuja (Participant)

  Minun ei tarvinnut tehdä mitään erikoista, riitti kun ajoin omaa ajoani. Olenhan kuitenkin erinomainen kuski, otan muut huomioon ja ajan sujuvasti ja turvallisesti.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 60)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.