Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Auto/merkki/kateus

Tämä aihe sisältää 37 vastaukset, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  TeeCee 23.02.2007 at 14:49.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #153734 Ilmoita asiaton viesti

  petos
  Jäsen

  saman asian olen huomannut. valitettavasti täällä kun pitäsi keskustella autoista ja niiden tekniikasta yms, kaikki juontaa ennemmin tai myöhemmin näiden heikon itsetunnon omaavien nimimerkkien ”itsetunnon pönkittämiseen” ja kateuteen, rahaan, varallisuuteen ym. arvoihin joilla ei välttämättä pitäisi olla mitään tekemistä tekniikan kanssa.

  juu ja sitten jos harrastelet vähän vanhempien autojen parissa, tai ajelet muilla kuin kalliilla premium-saksalaisilla omasta mieltymyksestäsi, ja et ala kumartamaan niitä, saat jonkun ’itseään isona pamppuna pitävän’ kalliin auton omistajan kimppuusi.

  mutta ei pidä ottaa liian vakavasti, täällä on meitä niin moneksi =)

  B)

  #153742 Ilmoita asiaton viesti

  individual
  Osallistuja (Participant)

  Itse en kyllä Jan79 kommenttia täysin allekirjoita tuota, tosin olen ehkä Bemarin omistajana puolueellinen kommentoimaan. Bemarin puolesta käy sotaa yksi nimimerkki, jollaisia mahtuu ryhmään kuin ryhmään, tuleepa mieleen tälläkin palstalla aika monta eri merkkien edustajaa. Bemarin omistajat ovat olleet ilmeisesti niin kauan, kuin tyytyväisyyttä omaan merkkiin on Suomessa tutkittu, tyytyväisimpiä autoonsa. Jos olet johonkin erittäin tyytyväinen, haluat myös yleensä kertoa siitä muille.

  Toisaalta jos täällä on tarkoitus puhua autojen eroista, täytyy usein viitata ulkopuolisiin testeihin, koska ne ovat valitettavasti puolueettominta saatavilla olevaa materiaalia, vaikka toivottavasti jokainen ostaa auton vain itselleen. Näissä Bemari on aina pärjännyt poikkeuksellisen hyvin, varmasti yksi parhaista ellei paras merkki, jos näin haluaa autoja tarkastella. Esim vaikka 5-sarja, josta täällä on lähiaikoina ollut vääntöä, on voittanut kaikki testit Suomessa, mihin se on osallistunut ja sama tilanne tuntuu olevan vähän joka puolella joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Esim jos menee minkä tahansa englantilaisen lehden sivuille (jota varmaan ei voida pitää puolueellisena muille kuin englantilaisille autoille?), on 5-sarja jokaisen niistä valinta parhaaksi luokassaan.

  Auta armias, jos sanot jotain pahaa Lexuksesta, silloin on koko japanilaisuskovaiset kimpussasi, vaikka samat henkilöt kaatavat lokaa muiden merkkien päälle täysin estoitta ja eurooppalaiset merkeillä ei voi heidän mukaansa ajaa päivääkään käymättä korjaamolla. Näitä kyseistä merkkiä jumaloivia henkilöitä yhdistää yleensä se, ettei yksikään niistä ole merkillä ajanut, saati sitten omistanut, kun taas esim Volvosta väitellessä suurin osa on Volvon omistajia.

  [individual muokkasi tätä viestiä 24.01.2007 klo 10:34]
  #153747 Ilmoita asiaton viesti

  Jomak
  Jäsen

  Lainaus:
  23.01.2007 klo 23:16 Jan79 kirjoitti
  Tämän ei ole tarkoitus olla mikään haaste riitaan tai vastavaa mutta
  Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto. Volvon tai Mersun omistajia tästä haukutaan mutta niitä saa haukkua vapaasti mutta odotas jos joku uskaltaa moittia bemaria.. kohta bemaristit yhtyvät kuorossa ylistämään baijerilaista ihmetystä ja samaan hengenvetoon haukutaan Volvot, mersut ja niiden omistajat kyytipoikana.


  Tuo itsetunto-perustelusi ei kerro yhtään mitään BMW:n omistajien huonosta itsetunnosta. Minusta se kertoo paremminkin hyvästä itsetunnosta, kun pitää oman autonsa puolta. Samoinhan tekevät muutkin automerkin omistajat. Kestävätkö he sen paremmin kritiikkiä omaa autoaan kohtaan?

  Pitäisikö ostaa joku muu merkki, vaikka haluaisi ominaisuuksien ostaa Bemarin ja on siihen varaakin? Minusta sillä ei ole huonon itsetunnon kanssa mitään tekemistä.

  Tosin joillakin muilla automerkin omistajilla voi olla tosi korkeakin itsetunto, esimerkiksi näilläkin palstoilla on henkilöitä, jotka väittävät, että Mersu ostetaan naapuria varten. Näillä ihmisillä täytyy olla kovat luulot itsestään, ja näin ollen luultavasti erittäin korkea itsetunto. Oletko sinä muuten nähnyt sen naapurin, joka ajaa sillä Mersulla, joka on naapuria varten hankittu.

  Toivoisin itsekin, että se olisi totta: naapuri ostaisi vaikka ÄssäMersun, niin voisin sillä viikonloppuisin käydä vaikka kaupassa tai kesällä kahveella Ainolan kesäkahviossa. Niin ja itsetuntokin olisi todistettavasti korkealla tasolla. :D

  #153752 Ilmoita asiaton viesti

  TeeCee
  Jäsen

  Aikoinaan tälle palstalle tullessani koin melkoisen järkytyksen nähdessäni millaisiksi muuten täysjärkiseltä vaikuttavat ihmiset muuttuivat kun puhuttiin autoista. Tuntui kuin joka toinen olisi rakentanut autonsa itse suunnittelusta ja malmin louhimisesta alkaen. Minulla olisi ollut moneen keskusteluun mielestäni järkevää sanottavaa, mutta jätin sanomatta koska se olisi edellyttänyt oman autoni merkin paljastamista. Olin huomannut, että kaikille, jotka sen tekivät, kävi samalla tavalla: heiltä meni uskottavuus saman tien.

  Tämä on vekkuli juttu, koska kun kyse on melkein mistä tahansa muusta asiasta, tilanne on päinvastainen. Jos joku kysyy neuvoa lumilingon hankinnassa, arvostetaan jostain merkistä / mallista puhuttaessa eniten sellaisen sanaa, jolla on ko. härveli.

  Toisaalta moni on kyllä ihan itse ansainnutkin uskottavuutensa menetyksen. Aivan liian helposti näytään unohtavan, että vaikka oma auto varmaan on useimmiten paras valinta juuri itselle, se voi olla monestakin syystä todella huono valinta jollekin toiselle. Oikeastaan ei ole olemassa yksiselitteisen hyvää autoa. Mersu on Ladaa parempi monessa mielessä, mutta Lada voi silti olla johonkin käyttöön hienointakin Mersua parempi. Vaikka kananpaskan ajoon.

  Selvästikin syyt tällaiseen käytökseen piilevät hyvin syvällä aivoissa. Olen huomannut niillä muutaman yhteisen tekijän:

  -tämä on enemmän ominaista miehille kuin naisille

  -tähän käyttäytymiseen johtavat syyt olivat olemassa varmaan miljoonia vuosia ennen ensimmäistä autoa

  -henkilö itse ei huomaa koko asiaa itsessään mutta hän huomaa sen muissa silloinkin kun sitä ei heissä ole

  -tällaiseen taipuvaisella ihmisellä on muita useammin muitakin asioita, jotka hän ”tietää” luonnostaan ja joista hän ei muuta käsitystään mistään syystä

  -autottomissa kulttuureissa on samanlaista suhtautumista kulttuurista riippuen milloin hevosiin, veneisiin, härkiin jne.

  -asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä

  -jonkinasteisena tätä taipumusta on lähes kaikilla miehillä

  #153757 Ilmoita asiaton viesti

  individual
  Osallistuja (Participant)

  Erinomaisesti sanottu TeeCee, tuo pitää täysin paikkaansa.

  Autot ovat kyllä jännä aihe, itsekkin myönnän niiden aiheuttavan tuntemuksia ja intohimoja, toisaalta se on monelle toiseksi tai kolmanneksi kallein hankinta käyttötavaroista, mihin lasken myös oman asunnon, joten tavallaan ymmärrettävää. Lisäksi näin kasvottomana keskustelupalstalla monen, mukaanlukien itseni, tulee sanottua kärjistetymmin, kuin muutoin.

  Herra Carnegieta lainaten, väittelyä ei voi voittaa, joten yritä välttää sitä. Yleensä väittelyn lopputulos on ainoastaan se, että molemmat osapuolet ovat entistä varmempia kannastaan.

  Mitä tästä opimme, me miehet olemme vain isoja lapsia! B)

  [individual muokkasi tätä viestiä 24.01.2007 klo 12:39]
  #153760 Ilmoita asiaton viesti

  Simppa-
  Jäsen

  Aivan näin TeeCee! Itseäni jo hieman kaduttaa, että menin möläyttämään ajavani tällä hetkellä Volvolla ja Minillä. Ja se tosiaankin todella monelta on täällä unohtunut, että se oma parhaalta tuntuva auto ei todellakaan kaikille sitä ole.

  #153767 Ilmoita asiaton viesti

  kranaatti
  Jäsen

  Pidän bemaria ihan hyvänä autona, vaikka en sellaista omista eikä aikomuksena ole omistaakaan. Muutama tuttuni ~25v ovat bemarin oston jälkeen muuttuneet tietyissä asioissa. Eli jos yrität puhua jostain muusta autosta heille kuin bemarista niin se on kuin rikos. He syytävät autoihinsa rahaa erottuakseen niillä liikenteestä, mutta kun kaikki kylät ovat täynnä samanlaisia ”saksantuontituningbemareita” niin farmariladalla erottuu paremmin.

  #153775 Ilmoita asiaton viesti

  nature3
  Jäsen

  olen huomannut että emme ajattele niin pitkälle asioita kuten esim bemari miehet. Täytyy kyllä tunnustaa että bmw kavereilla on tietoa.

  #153779 Ilmoita asiaton viesti

  TI-mieskin
  Osallistuja (Participant)

  Meillä on töissä tärkeämpääkin tekemistä kuin kadehtia tai haukkua toisten autoja! :saint:
  Kyllähän joskus tauolla lasketaan leikkiä autoista, mutta huumorilla! =)
  Toisaalta kaikille auto on vain työväline ja siksi ei oteta niin vakavasti! B)

  #153782 Ilmoita asiaton viesti

  Jan79
  Jäsen

  Lainaus:
  24.01.2007 klo 23:04 JOXA kirjoitti
  Meillä on töissä tärkeämpääkin tekemistä kuin kadehtia tai haukkua toisten autoja! :saint:
  Kyllähän joskus tauolla lasketaan leikkiä autoista, mutta huumorilla! =)
  Toisaalta kaikille auto on vain työväline ja siksi ei oteta niin vakavasti! B)


  Kyllä siellä muutakin tehdään kuin vertaillaan toistemme autoja mutta asian ydin oli se että riippuen ajoneuvosta jolla kaartaa pihaan, jotkut työkaverit suhtautuvat sen mukaisesti! Tätäkään ei voi yleistää 100 prosenttisesti mutta aina löytyy muutamia.. B)

  #153787 Ilmoita asiaton viesti

  Dr Dork
  Jäsen

  Faktahan lienee (onko itsevarmempaa ilmaisua kuultu???) se että useimmat automerkit ovat ihan ok.

  Kaikenlaista tarinaa tietysti kuulee siitä kuinka tämä tai tuo ovat täysiä susia. Taitavat monien käsitykset ja tarinat olla kaikuja menneiltä ajoilta, 70 -luku oli laadun kannalta melko kamalaa aikaa.

  Apropozz. Naapurin emäntä, joka ei sinällään autoista mitään tiedä, vierastaa Fordeja melkeinpä hysteerisesti.

  Ukkonsa sitten osti uuden Mazdan pihaan komeilemaan. Mainitsin siinä Mazdan ja Fordin kytköksistä, kun tuota yhteistä tekniikkaa harrastavat. Meni emäntä vähän vaivautuneeksi, eikä sitten suostunut uskomaan koko juttua…

  Eikä usko tänä päivänäkään.

  #153792 Ilmoita asiaton viesti

  AkiK
  Jäsen

  [quote title=”24.01.2007 klo 11:30 TeeCee kirjoitti”]
  mutta jätin sanomatta koska se olisi edellyttänyt oman autoni merkin paljastamista. Olin huomannut, että kaikille, jotka sen tekivät, kävi samalla tavalla: heiltä meni uskottavuus saman tien.

  Hyvä kommentti. Näin se menee.

  -tämä on enemmän ominaista miehille kuin naisille

  En oikein tiedä onko se. Miehet ehkä esittävät mielipiteensä vahvemmin, se taas on enemmän jonkinlainen kulttuurillinen juttu joka on työelämässäkin jo selvästi muuttumassa.

  Mutta lukittumia on kaikkien mielessä sukupuolesta riippumatta. Jos vaihdat sanan ”auto” tilalle vaikkapa ulkonäköön, muotiin ym ym liittyviä sanoja, niin eipä asia paljoa miesten suhtautumisesta autoihin poikkea.

  -tähän käyttäytymiseen johtavat syyt olivat olemassa varmaan miljoonia vuosia ennen ensimmäistä autoa

  Varmasti olivatkin, mutta silloin ei vielä ollut markkinamiehiä jotka olisivat tätä hyödyntäneet ja vahvistaneet. Toisaalta en ole missään kohdannut tämäntyyppistä keskustelua kuin palstoilla on. Ei näitä nokatusten samalla tavalla sanota.

  -henkilö itse ei huomaa koko asiaa itsessään mutta hän huomaa sen muissa silloinkin kun sitä ei heissä ole

  Itsereflektointi on vaikeaa. Harvalla, jos itse asiassa kenelläkään, on realistinen käsitys itsestään. Toisaalta, kukaan meistä ei voi tietää tarkalleen, miltä maailma toisen näkökulmasta näyttää ja miten hän sen kokee.

  -autottomissa kulttuureissa on samanlaista suhtautumista kulttuurista riippuen milloin hevosiin, veneisiin, härkiin jne.

  Joo, eihän nämä mitenkään autoon liity sinänsä. Olkoon asia mikä tahansa, vaikkapa jokin harrastusväline tai mikä hyvänsä jolla on jonkin porukan ihmisille iso merkitys, niihin liittyy ihan samanlaisia juttuja.

  -asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä

  Ei suoranaisesti. Kuitenkin itsetunnosta kertoo se, miksi ko. laite on hankittu ja miten asiansa esittää. Esim. hyvä tuttavani jonka kaikki tekniset laitteet ovat aina viimeisen päälle (en sano minkä merkkinen auto hänellä on), ei voi sietää että joku toinen vastaavan laitteen omistaja leuhkii laitteen ominaisuuksilla. Hänelle itselleen laitteet ovat tärkeitä, koska hän arvostaa laatua ja puntaroi ominaisuudet tarkkaan. Mutta hän hankkii ne täysin itselleen, ei näyttääkseen muille. Minulle ei ole koskaan tullut mieleen, että hän hankkisi jotain kallistakaan leuhkiakseen asialla.

  -jonkinasteisena tätä taipumusta on lähes kaikilla miehillä

  Onko tämä nyt ihan vaan pelkkä miehinen ominaisuus…kyllä sitä vaan vertaillaan ja arvostellaan toisten valintoja molempien sukupuolten keskuudessa. Asian esittämistapa on vaan erilainen.

  #153799 Ilmoita asiaton viesti

  petos
  Jäsen

  Lainaus:
  25.01.2007 klo 18:30 AkiK kirjoitti
  [quote title=”24.01.2007 klo 11:30 TeeCee kirjoitti”]

  -asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä

  Ei suoranaisesti. Kuitenkin itsetunnosta kertoo se, miksi ko. laite on hankittu ja miten asiansa esittää. Esim. hyvä tuttavani jonka kaikki tekniset laitteet ovat aina viimeisen päälle (en sano minkä merkkinen auto hänellä on), ei voi sietää että joku toinen vastaavan laitteen omistaja leuhkii laitteen ominaisuuksilla. Hänelle itselleen laitteet ovat tärkeitä, koska hän arvostaa laatua ja puntaroi ominaisuudet tarkkaan. Mutta hän hankkii ne täysin itselleen, ei näyttääkseen muille. Minulle ei ole koskaan tullut mieleen, että hän hankkisi jotain kallistakaan leuhkiakseen asialla.

  [

  mitä tulee tuohon ’itsetuntoasiaan’, väittäisin että joillain tyypeillä ( autonomistajilla) on surkea itsetunto ja tietty epävarmuus itsestään, ja siitä miltä näyttää muiden silmissä, noin niinkun mitä tulee autoon jolla ajaa/omistaa.
  parhaiten se paistaa läpi näistä tyypeistä siinä kohtaa kun omaa autoa tai jotain sen osa-aluetta kritisoidaan/arvostellaan, tai jopa silloinkin kun vain kerrotaan jonkun toisen merkin olevan parempi jossain asiassa; eli silloinkin kun ei edes arvostelu kohdistu omaan pirssiin.

  kyllä asialliseen arvosteluun pitää voida vastata rakentaen ja kunnioittaen toisenkin mielipidettä (jos ei se nyt ihan älytön ole).
  monesti jos kritiikki vituttaa, kritiikin antajan kanssa voisi keskustella asiasta ihan järkevästi ja vaihtaa mielipiteitä ja perustella miksi kritiikin antaja on väärässä, jos se oma auto on niin jumalainen ja komprommissiton. eikä vain syytellä kritiikin antajaa kateelliseksi tai köyhäksi jne.
  KESKUSTELU-palstahan tämä käsittääkseni on.

  B)

  #153804 Ilmoita asiaton viesti

  Putput
  Jäsen

  Lainaus:
  23.01.2007 klo 23:16 Jan79 kirjoitti
  Esim. täällä.. hirveä väittely mikä automerkki on huono ja mikä hyvä. Jokainen tietysti puolustaa omaansa, sehän on osa ihmisluontoa.

  Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto.


  Selvästikin on Bemun omistajilla kamanlan huono itsetunto, uskaltavat jopa kritisoida Volvoa! Kyllä onkin niin vakava ilmiö keskustelupalstalla että piti oikein uusi aihe avata asiasta valittamiseen! Voivoi…

  Ihan vaan tiedoksi, ei tarvitse omistaa Bemua jotta kritisoisi Volvoa. Eikä autoista keskustellessa autojen eri osa-alueiden arviointi ole ’osa ihmisluontoa’, vaan on ihan normaalia kaikista aiheista keskustellessa että asioida voi myös kritisoida.

  BTW, ei muuten ole kovinkaan ihme ettei porukka halua keskustella autoista A-Mersulla ajavan kanssa. Mitä sellaisen kanssa puhuu? Sehän on autojen antikristus! :p

  #153810 Ilmoita asiaton viesti

  Jan79
  Jäsen

  Lainaus:
  27.01.2007 klo 17:13 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  23.01.2007 klo 23:16 Jan79 kirjoitti
  Esim. täällä.. hirveä väittely mikä automerkki on huono ja mikä hyvä. Jokainen tietysti puolustaa omaansa, sehän on osa ihmisluontoa.

  Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto.


  Selvästikin on Bemun omistajilla kamanlan huono itsetunto, uskaltavat jopa kritisoida Volvoa! Kyllä onkin niin vakava ilmiö keskustelupalstalla että piti oikein uusi aihe avata asiasta valittamiseen! Voivoi…

  Ihan vaan tiedoksi, ei tarvitse omistaa Bemua jotta kritisoisi Volvoa. Eikä autoista keskustellessa autojen eri osa-alueiden arviointi ole ’osa ihmisluontoa’, vaan on ihan normaalia kaikista aiheista keskustellessa että asioida voi myös kritisoida.

  BTW, ei muuten ole kovinkaan ihme ettei porukka halua keskustella autoista A-Mersulla ajavan kanssa. Mitä sellaisen kanssa puhuu? Sehän on autojen antikristus! :p


  En aja A-mersulla.. olen ajanut.. olen ajanut myös isompia mutta A-mersuja olen omistanut.. Lukutaito kunniaan! :p

  Ihan vaan tiedoksi, ei tarvitse omistaa Volvoa jotta kritisoisi Bemaria. Eikä autoista keskustellessa autojen eri osa-alueiden arviointi ole ’osa ihmisluontoa’, vaan on ihan normaalia kaikista aiheista keskustellessa että asioida voi myös kritisoida. Sinulle PutPut on ihan hirveä asia jos uskallan sanoa etten pidä bemaria kovinkaan erikoisena taikka laadukkaana autona jos sitä verrataan vaikka mersuun tai vaikkapa vihaamaasi Volvoon..

  Annetaan toisillemme oikeus omaan mielipiteeseen.. itse hyväksyn sinun mielipiteesi mutta ilmeisesti sinä et osaa/ymmärrä ettei kaikki ajattele kuten SINÄ.. eli sinä et osaa etkä halua kunnioittaa muiden mielipiteitä jos ne ovat erilaisia kuin sinun omasi..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.