Etusivu Keskustelu Autot Autotekniikka Kesärengastesti -09

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 23 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Herbert 04.08.2009 at 13:34.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #119025 Ilmoita asiaton viesti

  Thorne2
  Jäsen

  Itselleni iloinen yllätys oli Michelinin alhaisen vierintävastuksen renkaiden menestys. Nyt voidaan lopettaa ne jutut liukkaista ekorenkaista. Juuri nuo Michelinithän ovat monen eri auton "eko-mallissa" alla. Noita kuluneita renkaitahan on joskus testattu ja taisi olla loppupäätös se, että uutena hyvät renkaat säilyttävät myös kuluessaan nuo ominaisuutensa paremmin. Eri renkaiden kulumisessa tietysti on eroja.

  #119030 Ilmoita asiaton viesti

  235+255
  Osallistuja (Participant)

  Kumho menestyi kuitenkin korealaiseksi "halparenkaaksi" ihan hyvin, suurin ongelma oli ettei se näyttänyt olevan testin hintojen valossa kovinkaan halpa. Hankookilta olisi toivonut testiin jotain uudempaa mallia, eiköhän V12 EVO (K110) saa tuossa testatussa koossa?

  Osaltaan myös hämmästyttää että vierintävastuksen minimoinnissa ei ole vieläkään kunnon kisaa käynnissä vaan Michelin on omaa luokkaansa.

  #119034 Ilmoita asiaton viesti

  p128194
  Jäsen

  Michelin mainostaa (samassa numerossa) että "alentuneen kulutuksen ansiosta voit säästää rahasumman, joka vastaa yhden renkaan hintaa." Ilmeisesti siis noin 100€, mutta millä kilometrimäärällä? En ole koskaan ajanut kesärenkaita alusta loppuun asti, tosin edellisen auton renkailla 33000km kulutti pinnasta noin neljä milliä. Eli likimain 50000km niillä olisi ajanut jos kumin kulutus olisi lineaarista. Säästöä kertyisi siis 20c/100km. Kulutussäästöksi muutettuna tuo on desin-kahden paikkeilla. Sadan kilometrin matkalla jos jättää yhden ohituksen tekemättä, säästää todennäköisesti enemmän. Joten aika pienistä summista on kyse. Kiva silti tietää.

  Testin tuloksissa ihmetyttää hieman, miten Michelin voi hävitä noinkin selkeästi omalle halpamerkilleen vesiliirrossa. Tai eihän se ero enää niin suuri ole, jos katsoo arvosanojen sijaan numeroita (69 vs 71 km/h). Samaa voi ihmetellä myös tässä: Väistö kuivalla asfaltilla GoodYear 8p (30,9 m), Vredestein 9p (30,7 m). Johonkinhan ne rajat on tietysti aina vedettävä, mutta toisaalta tuo ei ollut edes ainoa osio missä GY jäi karvan verran arvosanariman alle.

  #119038 Ilmoita asiaton viesti

  Zagarat
  Jäsen

  Kärkimerkit ovat aika tasavahvoja kaikki. Olen rengasvalinoissani viime vuosina ottanut top5 valmistajien valikoimista useimmiten hiljaisimman renkaan. Ajotavalla voi vaikuttaa renkaan ominaisuuksiin (sateella hiljempaa jne.), mutta varsinkin kesäoloissa tulee ajetuksi rajoitusten ylärajoilla ja silloin hiljaisuus on valttia.

  #119042 Ilmoita asiaton viesti

  salo-ms
  Jäsen

  satuin lukemaan myös ruotsalaisen puolueettoman kuluttajalehden teettämän testin,jossa kärkiryhmä oli samoja tuttuja kuin TM:n testissäkin.Eikä liene vaikea arvata että myös häntäpää oli,pahimpana Wanli,samoja kiinalaisia halparenkaita kuin TM:ssä.

  On mielestäni käsittämätöntä että on rengasliikkeitä,jotka näitä roskarenkaita tyrkyttää.

  Sawasta on toki sanottava että se toimi kottikärryssäni moitteitta noin 20 vuotta mutta se on kai vähän eri asia.

  Ja jos ketä kiinnostaa lehti on http://www.radron.se.Siinä kirjoitetaan kaikesta kuluttajaa kiinnostavista asiosta,eikä siinä ole mainoksia ollenkaan.Lisäksi se julkaisee "mustaa listaa" liikkeistä jotka eivät noudata kuluttajaneuvoston päätäksiä

  #119052 Ilmoita asiaton viesti

  Roadster
  Jäsen

  ContiPremiumContact2, eli TM-voittajarengas kiinnnostaa minuakin. Ajettavuus märällä ja vesiliirrossa on kevyen Roadsterini renkaille tärkeimpiä ominaisuuksia. Lisäksi arvostan hiljaisuutta ja kulutuskestävyyttä. http://www.rengas-online.com myy noita renkaita 205/55/16" 92,60€/kpl, eli 370,40 €/4 kpl kotiin kuljetettuna, mutta kyseinen firma ei myy noita samoja renkaita 205/45/16" -kokona kuin "PremiumContact 205/45 R16 83H", eli ilmeisesti tuo on jotain vanhempaa versita kyseisistä renkaista, koska perästä puuttuu tuo numero 2. Hintakin on noille 418 per 4 kpl. Mistä netistä siis löydän halvimmalla "ContiPremiumContact2", kokoa 205/45/16". Kiitän jo etukäteen avustanne.

  Mikä on muuten tuon Continentalin kulutuskestävyys ja millä noilla renkailla ajaa eniten kilometrejä? Itselläni on mittarissa 89.500 km ja nyt vasta olen ensimmäisen kerran kesärengasostoksilla.

  Tuolla Continentalin sivuilla luki "ContiPremiumContact2"-renkaiden kohdalla "Urheilulliseen keskiluokkaan ja isoihin perheautoihin", mutta testi oli tehty pikkuaudilla, joten kai nämä renkaat käyvät 800 kg:n painoiseen Roadsteriinkin.

  En halua mitään rally-renkaita, siksi en osta Sport-renkaita. Sport-renkaat sitä paitsi kuluvat nopeammin kuin tavalliset, koska niissä on pehmeämpi kumiseos.

  #119057 Ilmoita asiaton viesti

  Possi
  Jäsen

  Suosittelen vierailemaan http://www.camskill.co.uk sivuilla vertailemassa renkaiden hintoja. Punnan arvo on heikentynyt huomattavasti viime aikoina ja sieltä saa nyt tilattua todella edullisesti renkaita verrattuna Suomen hintoihin.

  Useat suomalaiset ovat sieltä renkaansa jo tilanneet ja säästäneet huomattavia summia ja valikoima on suuri. Ja renkaat tulevat suoraan kotiovellesi.

  #119062 Ilmoita asiaton viesti

  Jorma L
  Osallistuja (Participant)

  Possi: Onko tietoa miten Camskill on toiminut VAT eron kanssa? Hehän ilmoittavat että hintoihin sisältyy Lontoon 15% VAT ja Suomessa ALV on 22%. Jotkut UK-firmat laskuttavat Suomen VATin (esim. Amazon)mukaan.

  Vertailin Goodyear F1 Eagle 16"/55/205 renkaita Camskill vs Rengas-Online.

  Hinnat oli rahdin kanssa £294 (=EUR320) vs EUR 360. Jos VAT laskutetaan Suomen mukaan, hinnat on noin 340 vs 360 EUR Camskillin eduksi.

  #119067 Ilmoita asiaton viesti

  Roadster
  Jäsen

  Kiitos linkistä. Minun koollani (205/45/16" ) ei vain löydy muita laatumerkkejä kuin "MICHELIN EXALTO2 PILOT EXALTO 2" ja tuonkin kohdalla lukee Currently Not Available.

  Lisää linkkejä kaipaan koolle 205/45/16", kiitos.

  Mitkä muuten olivat ne TM:n 6 verkkokauppaa, mistä he tuohon kesärengastestiinsä olivat hinnat ottaneet?

  #119071 Ilmoita asiaton viesti

  Possi
  Jäsen

  Tietääkseni EU:n sisäisessä kaupassa ALV maksetaan myyjämaan mukaan ainakin kun ostajan toimii yksityishenkilö. Eli tässä tapauksessa 15%. Ohessa osoite verohallinnon julkaisuun kaukomyynnistä: http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=2066;230472.

  Ainakin niissä tilauksissa jotka tiedät on VAT ollut 15% eikä siihen ole tullut mitään muita kuluja. Ja maksaahan yksityishenkilö esim. hakiessaan auton saksasta siitä paikallisen alvin eli 19% ostomaahan.

  #119077 Ilmoita asiaton viesti

  Jorma L
  Osallistuja (Participant)

  Possi: Tuon laittamasi linkin perusteella olisin sitä mieltä että kun Camskillin myynti Suomeen ylittää kalenterivuodessa 35 000 EUR, he joutuvat rekisteröitymään ALV velvolliseksi Suomessa ja alkavat periä 22% alv. Asia selviää heti siinä ekassa kappaleessa 1. Yleistä.

  Sama homma on selvinnyt henkilöille jotka on tilannut amazon.co.uk tavaroita. Amazonin myynti lienee yli tuon vuotuisen rajan.

  #119080 Ilmoita asiaton viesti

  AkiK
  Jäsen

  Michelin muodostui kiinnostavaksi – yhdistää aika hyvin ominaisuuksia taloudellisuuteen. Tosin taloudellisuus oman rahan kannalta riippuu siitä, mihin hintaan niitä oikeasti saa. Seuraavan kerran kun rengaskauppaan tarvitsee mennä, pitää katsella noita kärkipään renkaita ja kysyä oikeaa myyntihintaa. Se mikä noista halvimmalla lähtee, on todennäköinen valinta. Kesärenkaat ostan uudet aina syksyllä. Silloin on kaupantekointoa myyjänkin puolella…

  Omat kokemukset noista Conteista ovat kyllä pelkästään ja ainoastaan positiivisia. Todella hyvä rengas pitää tehdä että tuon voittaisi. Ja viimeksi maksoin niistä alle 400 euroa / sarja, joten hintakin oli kohdallaan. Tänä kesänä olisi loppukesästä renkaat hankittava, jos ei sitten intoudu vaihtamaan koko autoa. ;)

  Tuulilasissa oli vertailtu kesärengasta, Keski-Euroopan kitkarengasta ja Pohjoismaista kitkarengasta. Tulos oli pohjoiismaisen kitkan kannalta aika katastrofi.

  #119085 Ilmoita asiaton viesti

  Possi
  Jäsen

  Miten yksittäinen kansalainen voisi tietää, koska ulkomailla olevan kaupan myynti ylittää Suomeen jonkin määrätyn rajan. Sehän on kaupan velvollisuus rekisteröityä ja jos kansalainen täältä Suomesta ostaa hyvässä uskossa tavaraa, niin maksettavaksi ei tässä tapauksessa tule kuin se 15% alv, joka esim camskill:n hinnoisssa on. Ei mikään instanssi peri sitä 7% lisäalv:tä yksityiseltä henkilöltä täällä Suomessa jälkeenpäin.

  Eli en todellakaan usko, että tilauksesta tulee muita kuluja kuin se mitä kauppa ilmoittaa.

  #119087 Ilmoita asiaton viesti

  Jorma L
  Osallistuja (Participant)

  Olet aivan oikeassa. Ei sitä veroa mikään instassi jälkeenpäin peri.

  Maksat todellakin vain sen, minkä liike ilmoittaa.

  Camskilliä tämä ei ole koskenut koska aiemmin ei ole ollut taloudellisesti kannattavaa tilata renkaita UK:sta.

  Amazon kertoo sivuillaan reilusti että heidän pitää maksaa eri maissa eri ALV:t. Jos tuotteen hinta on etusivulla vaikka 300£ (ilmoitetaan UK VAT 15%), niin kun laitat sen koriin ja ilmoitat toimitusosoitteeksi Suomen niin oletkin tilaamassa tuotetta jonka hinta on melkein 320£. Hinta kyllä ilmoitetaan ennenkuin painat viimeisen kerran tilaan-nappulaa.

  Toitotan tätä nyt ihan sen vuoksi että kaikki muistaisivat olla tarkkana ja ymmärtäisivät miksi ne hinnat voivat muuttua tilauksen edetessä. Jos Camskill on suosittu renkaanostopaikka, 35 tuhatta euroa myyntiä tulee varmaan täyteen. Ennen sitä, nautitaan pienemmästä alvista.

  #119091 Ilmoita asiaton viesti

  Metsähaka
  Jäsen

  Gummit saa kotiovelle, mutta kuis asentaja/tasapainottaja? :snotty:

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.