Etusivu Keskustelu Autot Liikenne Toimintaa

Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  mikahe 18.02.2013 at 16:52.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #241660 Ilmoita asiaton viesti

  Opelixi
  Jäsen

  "- It-yksikkömme tekee nyt töitä kolmessa vuorossa. Vian korjaaminen kestää ainakin kuukauden."

  Myönnän, että en tunne alaa, mutta siltikään en voi käsittää, kuinka havaitun vian korjaaminen voi kestää "ainakin" kuukauden ja normaalisti siis ainakin 3kk, koska nyt töitä paiskitaan kolmessa vuorossa.

  Ettei vain olisi sama "it-yksikkö", joka oli/on AKE:n tietojärjestelmän uudistuksessa mukana tai terveydenhuollon tietojärjestelmien yhdistämisessä…

  #241665 Ilmoita asiaton viesti

  Juu. Ei ole ihme, että Suomessa on maailman suurin julkinen sektori. Mitä sillä saamme? Huonoa terveydenhoitoa, huonoa palvelua virastoissa, surkeat tiet ja älyttömät verot. Tuttuni tekee välillä ATK-hommia julkiselle sektorille ja hän on todennut, että missään muualla ei voi niin sumeilematta rahastaa ilman että ketään kiinnostaa ja missään muualla ei näe niin tehotonta väkeä, kuin kunnallisissa virastoissa. Ja kaiken kukkuraksi nekin jotka näennäisesti tekevät töitä, tekevät pääosin täysin turhaa työtä. Jonkun autokatoksen luvallista paikkaa saatetaan pohtia isolla porukalla tuntitolkulla, tuleeko sen olla tässä vai puoli metriä vasemmalla.

  #241669 Ilmoita asiaton viesti

  slowgear
  Jäsen

  Opelixi:

  "- It-yksikkömme tekee nyt töitä kolmessa vuorossa. Vian korjaaminen kestää ainakin kuukauden."

  Myönnän, että en tunne alaa, mutta siltikään en voi käsittää, kuinka havaitun vian korjaaminen voi kestää "ainakin" kuukauden ja normaalisti siis ainakin 3kk, koska nyt töitä paiskitaan kolmessa vuorossa.

  Ettei vain olisi sama "it-yksikkö", joka oli/on AKE:n tietojärjestelmän uudistuksessa mukana tai terveydenhuollon tietojärjestelmien yhdistämisessä…

  Ilmeisesti sinulla ei tosiaankaan ole mitään käsitystä tämän kaliberin tietojärjestelmien ylläpidosta tai kehittämisestä. Voin ihan kokemuksesta sanoa, että loppukäyttäjälle tai kadunmiehelle mitättömän pieneltä vaikuttava muutos tietojärjestelmissä voi aiheuttaa merkittäviä muutoksia ei pelkästään ko. järjestelmässä vaan myös kaikissa muissa siihen liittyvissä järjestelmissä. Ja kun näitä järeitä tietojärjestelmiä muutetaan se vaatin laajamittaisen testausohjelman, jolla varmistetaan ettei muutoksista ole aiheutunut ei-toivottuja sivuvaikutuksia johonkin muualle. Kun on kyse valtionhallinon tietojärjestelmistä niin yksi järjestelmä voi käyttää tietoja hyvinkin kymmenestä muusta valtionhallinnon järjestelmistä ja jos näiden välisiin integraatioihin joudutaan puuttumaan niin se vasta tuottaakin työtä kehittäjille.

  #241672 Ilmoita asiaton viesti

  Opelixi
  Jäsen

  Ei ole käsitystä ei ja siksi ihmettelenkin, kuinka yhden tiedossa olevan luvun lisääminen henkilön vuosiansioon voi olla noin iso homma. Jos pitää valita henkilön oikeusturvan ja tehokkaamman työskentelyn väliltä, niin toki olen ensimmäisen kannalla. Väkisinkin vain muistuu mieleen mm. tällainen tapaus:

  http://www.uusisuomi.fi/raha/61354-jattimohlays-ake-uudistus-myohastyy-lahes-10-vuodella

  #241675 Ilmoita asiaton viesti

  Herbert
  Osallistuja (Participant)

  Nyt, kun tulot vaikuttaa päiväsakkojen suuruuteen oikein, on taas hyvä sakottaa autoilijoita keskeisistä liikenteen ongelmista:

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/441688/Puhdistamattomasta+rekisterikilvesta+voi+tulla+sakot

  Poliisi erikseen mainitsee, että rekisterikilvet täytyy puhdistaa ennen ajoon lähtöä. Tuo on varmasti aiheellinen täsmennys. Ajon aikana putsaaminen olisikin hankalaa, kun valojen pesurin kaltaista rekisterikilven puhdistuslaitetta tai lumet sulattavaa lämpövastusta en ainakaan vakiovarusteena ole vielä yhdestäkään autosta löytänyt.

  Harmi, että ollaan eu:ssa. Tässä olisi ollut jollekin kunnianhimoiselle virkamiehelle näytön paikka. Tottahan Suomen olosuhteissa tyyppihyväksyntä edellyttäisi tuollaista varustetta. Mokoma eu vaan pilaa kansallisen määräyksen mahdollisuudet.

  #241678 Ilmoita asiaton viesti

  Opelixi
  Jäsen

  "Liikkuvan poliisin mukaan asiassa ei voi käyttää rikesakkoa. Poliisi kirjoittaa lukukelvottomista rekisterikilvistä nettotuloihin perustuvan rangaistusvaatimuksen."

  Tottahan tuo on niin suuri rikos, että siitä päiväsakko pitää kirjoittaa. Jos tuollaiseen pelleilyyn on aikaa ja resursseja, niin joutaahan tuollaisen puljun toiminnan lopettaakin.

  #241679 Ilmoita asiaton viesti

  740 GLE
  Jäsen

  Kun nyt saisi edes parkkitutkan anturit pysymään puhtaana. Oli taas semmoinen mökki/hiihtoviikonloppu, että joka käyttökerralle olisi saanut harjata takapuskurin anturit puhtaaksi, jos niitä olisi aikonut peruuttaessa käyttää :headwall:

  Valot sentään näkyvät sangen hyvin, pyöreissä nurkissa kun ovat.

  Jos ajoani takaa päin tarkkailevalla poliisilla on asiaa, niin heittää kynän pois kädestään ja ajaa kiinni kertomaan huolensa. Poliisinhan kuuluukin ottaa moitittavalla tavalla liikkuva härveli pois liikenteestä eikä vain valokuvata sitä.

  #241682 Ilmoita asiaton viesti

  Herbert
  Osallistuja (Participant)

  Pahitteeksi ei olisi sekään, jos käyttäisivät aikansa puhdistamattomien rekistereiden vahtimisen sijaan vaikka liikennemerkkien puhdistamiseen lumisateen tai aurauksen jäljiltä. Jäisi ehkä jokunen ylinopeuskin ajamatta, jos kerta rajoitusten noudattaminen on niin tärkeätä kuin sanovat.

  Millainen toimenpideaika kunnossapitäjällä puhdistamisen suhteen mahtaa muuten olla? Ihan heti en muista, että olisin porukkaa koskaan nähnyt lumisten merkkien kimpussa. Sen sijaan vanhentuneita, puutteellisia ja väärin asennettuja merkkejä riittää. Noiden havaitsemiseenhan ei tarvita muuta pätevyyttä kuin voimassa oleva ajokortti, joten niin poliisi kuin tiepiotäjäkään ei voi selitellä tietämättömyyttään, jos kerrankin ovat tieosuudella ajaneet.

  #241685 Ilmoita asiaton viesti

  mikahe
  Osallistuja (Participant)

  Herbert:

  Millainen toimenpideaika kunnossapitäjällä puhdistamisen suhteen mahtaa muuten olla? Ihan heti en muista, että olisin porukkaa koskaan nähnyt lumisten merkkien kimpussa.

  No juurihan Rovaniemen lähistöllä sattui vakava kolari tuollaisen liikennemerkki (nopeusrajoitus-?) -puhdistuksen takia.

  http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194796171127/artikkeli/henkiloauto+ja+linja-auto+yhteen+hirvaalla+isa+ja+poika+loukkaantuivat.html

  #241658 Ilmoita asiaton viesti

  Herbert
  Osallistuja (Participant)

  Kuka on vielä sitä mieltä, että virkamiehet eivät saa asioita ripeästi hoidettua kuntoon?

  http://yle.fi/uutiset/sakkoskandaali_savahdytti_viranomaiset_-_sakotuskaytanto_kiristyi_jo_tanaan/6487753

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.