Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Kasaa auto varaosista

Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 12 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Tuomo10 24.03.2017 at 15:06.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #200652 Ilmoita asiaton viesti

  tracktest
  Jäsen

  Ei tuohon päätelmään kiinalaisten laskuoppia tarvitse kukaan, peruskoulun laskuoppi riittänee jos siitä on oppituntien jälkeen oleellinen jäänyt päähän.

  Onhan tuo ollut tiedossa automiehillä ja naisillakin aina että samoja osia valmistava alihankkija myy samoja osia muillekin kuin merkkihuollolle. Osat ovat vaan merkittävästi halvempia kuin kuuluisassa marmoritiskissä. Tuo 12-kertainen kuulostaa vaan siltä että tuossa on kiinalaisten omat harakiri-osat kyseessä jotka ei kestä kuin nimeksi siiitä mitä laadukkaast osat kestänee. Otetaan esimerkki jos laadukas tukivarsi, se siis mikä alle on tehtaalla pultattu kestää 100-150 000km niin pilipali-osat kestää ehkä hyvällä tuurilla 20-30 000km. Noin se karkeasti ottaen menee. Onko joku kenties eri mieltä? B)

  #200658 Ilmoita asiaton viesti

  finman
  Jäsen

  tracktest:

  Tuo 12-kertainen kuulostaa vaan siltä että tuossa on kiinalaisten omat harakiri-osat kyseessä jotka ei kestä kuin nimeksi siiitä mitä laadukkaast osat kestänee.

  Itse ymmärtäisin tuon olevan merkkiliikkeen hinnoittelun perusteella saatu yhteisumma.

  #200663 Ilmoita asiaton viesti

  no-kia
  Osallistuja (Participant)

  Varaosamyyjänkin täytyy syödä ja toisaalta autotehtaan kokoomalinjalle tulevista "varaosista" taitaa olla aika hyvä paljousalennus.

  #200666 Ilmoita asiaton viesti

  Vackraste
  Jäsen

  Jorma L:

  Mitähän C-mallin mersu maksaisi Suomessa jos hinta laskettaisiin osa kerrallaan varaosista?

  Voisiko Motonet lyödä rahoiksi Kiinassa?

  Nyt ei raksuta, mikä tässä on uutinen tai ällistymisen aihe ja kenelle?

  Tietysti auto maksaisi hemmetisti jos joka mutterin ja komponentin ostaa erikseen + sähköt ym. ennen kuin auto on ajovalmis. Suppeakin varaosaluettelo antaa lukemattoman monta yksittäistä osaa. Ehkä euron per osa voisi myydä varaosina? Noilla hinnoilla ei toki kannata kenenkään varaosia tehdä. Mutta paljonko maksaa suurin yksittäinen osa eli kori :D

  Kummallinen on kiinan valtio.

  #200671 Ilmoita asiaton viesti

  Jorma L
  Osallistuja (Participant)

  Ehkä se on tuo kerroin – 12x.

  Ei toki ole ällistymisen aihe että varaosat yksittäin maksaa enemmän kuin kokonaisessa autossa valmistusvaiheessa. Ehkä pointti on, mikä kerroin on hyväksyttävissä – mikä menee monopoliketjun piikkiin. Valmiissa autossa Kiinassa on autovero, mitä ei peritä varaosista.

  Alkuperäisiä varaosia ei ymmärtääkseni valmisteta "varaosiksi", ainakaan niin kauan kuin uutta autoa valmistetaan linjalla.

  Meneekö siis normaalin markkinatalouden piikkiin ilman ihmettelyä jos kävisi ilmi että originaalin alatukivarren myyntihinta valmistavalta tehtaalta lähtiessä on 12e ja marmoritiskillä hinta on 144e? Pitäähän merkkiliikkeen saada voita leivän päälle =)

  #200674 Ilmoita asiaton viesti

  740 GLE
  Jäsen

  Suomessa ei onneksi ole mitään ongelmaa, koska uusi auto maksaa noin 12x materiaaliensa hinnan.

  #200678 Ilmoita asiaton viesti

  Herbert
  Osallistuja (Participant)

  Vackraste:


  Kummallinen on kiinan valtio.

  Meillähän valtio ei tunnetusti ainakaan autoiluun liittyen pidä kuluttajien puolia. Ei ole tullut valtiolta tehtaille vaatimusta laskea autojen hintoja tai pidentää takuuta.

  #200681 Ilmoita asiaton viesti

  Jarppi82
  Jäsen

  Ei voi kuin ihmetellä miten voi olla 12-kertainen hinta! Jotenkin on itsellä sellainen fiilis, että muutamassa vuodessa auton varaosien hinnat on noussut aikas jyrkästi. Turhia välikäsiä on liikaa. Pitäisi jonkin perustaa Zalandon tapaan valtavat varastot keskelle Eurooppaa ja alkaa myymään vain netin kautta. Pari kertaa olen tilaillut varaosia netistäkin, kun paikalliset ei pysty aina toimittamaan nopealla aikataululla. Ainakin Osamies vaikutti lupaavalta.

  #200684 Ilmoita asiaton viesti

  Kylmälaukku
  Osallistuja (Participant)

  Menee hieman ohi aiheen, mutta jenkeissähän tuota on harrastettu. Ainakin Camaroita on koottu kokonaan uustuotanto-osista. Jopa koreja valmistetaan uusia.

  #200687 Ilmoita asiaton viesti

  furesis
  Osallistuja (Participant)

  Onhan nuo alkuperäiset varaosat aivan sairaissa hinnoissa. Vetääkö rahat maahantuoja, valmistaja, merkkiliike vai kuka, sitä en tiedä. Kävin ostamassa taannoin erään 6 cm pitkän umpimuovisen koristelistan joka maksoi 35€. Etolan hinnoilla se olisi maksanut n. kaksi euroa. Uusi etu-umpio maksaa nykyisin autoon kuin autoon 1-2k€. Montakohan kymppiä tuollaisen umpion valmistaminen maksaa?

  Sitä olen miettinyt, että jos olisin miljonääri ja haluaisin esimerkiksi uuden Datsun 100A:n, niin voisinko ostaa ja koota sen nippeli kerrallaan? Onko suuria koripeltejä, kuten rintapeltiä, pohjankappaleita, kotelorakenteita ym. saatavana tilaamalla?

  #200690 Ilmoita asiaton viesti

  AkiK
  Jäsen

  Ainahan se on tiedetty, että varaosat on törkeissä hinnoissa ja niistä se kate otetaan.

  Tarvikeosien laatua miettiessä kannattaa pitää mielessä miten autotehtaat osansa hankkivat. Ne kilpailuttavat alihankkijat osille ja yleensä halvin normit täyttävä saa kaupat. Rannalle jää eri valmistajia useista eri syistä. Osa laadun, mutta paljon myös hinnan, toimitusvarmuuden ym perusteella. Ei siis tosiaankaan ole niin, että tarvikeosa olisi aina huonompi kuin "alkuperäinen". Voi olla ihan päinvastoinkin.

  #200649 Ilmoita asiaton viesti

  Jorma L
  Osallistuja (Participant)

  Kiinassa valtio on laskenut, että useimpien autovalmistajien, mukana Mersu, BMW, kaikki japanilaiset, varaosahinnat on liian korkeat. C-mallin mersu maksaa varaosista koottuna jopa 12-kertaa sen, millä autoja myydään.

  Valmistajille on mätkäisty isot sakot, ovat pudottaneet varaosahintojaan ja luvanneet tarkistaa jakelukanaviaan yleisesti. Varaosia voi yleisesti ostaa vain tiettyä toimituskanavaa pitkin joka mahdollistaa melko mielivaltaisen hinnoittelun.

  Mitähän C-mallin mersu maksaisi Suomessa jos hinta laskettaisiin osa kerrallaan varaosista?

  Voisiko Motonet lyödä rahoiksi Kiinassa?

  #200695 Ilmoita asiaton viesti

  AkiK
  Jäsen

  Herbert:

  Meillähän valtio ei tunnetusti ainakaan autoiluun liittyen pidä kuluttajien puolia. Ei ole tullut valtiolta tehtaille vaatimusta laskea autojen hintoja tai pidentää takuuta.

  EU:ssa pyrkimys on enemmänkin ollut takuuaikojen lyhentämiseen kuin pidentämiseen. Kumma pyrkimys sinänsä, kun suurin osa teollisista tuotteista tulee muualta ja EU-alueen etu luulisi nimenomaan olevan laatutuotteiden tekemisessä eikä krääsän myymisessä.

  #751754 Ilmoita asiaton viesti

  Tuomo10
  Osallistuja (Participant)

  Tavallaan monien autojen varaosat on kyllä ihan älyttömän kalliita monessa paikassa, mutta niissä on just se, että niitä ei täällä Suomessa myydä kauhean paljoa, varsinkaan hieman harvinaisempia osia. Sen takia ne pitää monesti tilata ulkomailta ja muualta, joka taas maksaa oman osuutensa.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.