Etusivu Keskustelu Autot Autotekniikka Väännöstä taas kerran

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  SP 02.11.2015 at 23:49.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #470998 Ilmoita asiaton viesti

  Trumppa
  Osallistuja (Participant)

  Tympii lukea vain aiheesta Folkkarin typet. Siispä ainakin Tapsa III:lle mieluinen aihe. Onpa olemassa kone jossa ei ole ollenkaan vääntöä tai tehoa. Pelkkä työntövoima. Kuinka tämä on mahdollista. Kyseessä on siis suihkumoottori. Oletettu teho voidaan toki muodollisesti laskea
  mutta kuitenkin mennään pelkällä työnnöllä.

  #472584 Ilmoita asiaton viesti

  SP
  Osallistuja (Participant)

  Normaali suihkumoottorikin tuottaa melkoisesti vääntömomenttia. Ei se suihkumoottorin ahdin tai ohivirtausmoottorin puhallin tai edes apulaitteet ilman vääntömomenttia toimi. Rakettimoottori onkin sitten jo toinen juttu. Kaikista laitteista jotka tuottavat voimaa ja tekevät työtä aikayksikköä kohti voidaan laskea myös teho.

  Itse asiassa myös pyörillä varustetuissa kulkuneuvoissa maksimi työntövoima nopeuden funktiona antaisi todellisimman kuvan suorituskyvystä. Auton moottorinkin vääntömomentti muuttuu työntövoimaksi, kun se siirretään vaihteiston, tasauspyörästön ja renkaiden kautta tiehen.

  Usein törmää väittelyihin siitä kumpi on tärkeämpää teho vai vääntö. Sinänsä turhaa koska jos tietyllä kierrosluvulla tiedetään teho niin siitä voidaan aina laskea vääntö ja päinvastoin. Sen sijaan vääntö/tehokäyrän toimivimmasta muodosta voi aina väitellä.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.