Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851341 Ilmoita asiaton viesti

Kumppani
Osallistuja (Participant)

740GLE:
Koska auton verotusarvo lisätään todellisen palkan päälle verotettavaksi tuloksi. Juuri siitä laskennallisesta lisätulosta maksetaan marginaaliveroprosenttia.

Eikös normituloveroprosentti tule nostaa vastaamaan lisääntyvää tuloa (ei enää ”lisä” ja on sitä progressiota), joten edelleen: miksi tarvittaisiin marginaaliveroprosenttia?

Kaikilla autoetu ei ole palkan lisä. Kuten kirjoitin, ei ole ollut niissä firmoissa joissa olen ollut töissä, tai olen. Siksi puhummekin autohaitasta leikillisesti.

Sen Golfin nuorena ostanut ei välttämättä hoksaa, mistä samoilla palkoilla elänyt kaveri tempaisi joka vuosi lähes vastaavan hinnan pelkkinä osinkoina (ilman arvon nousun odotusta) maksavan eläkesalkkunsa?

Joka vuosi? Kuka saa edes jossakin vaiheessa sijoitusuraansa?? Karkasikohan sinulta mittakaava vähän isommasti pieleen?

Minkäs auton se samoilla palkoilla elänyt kaveri osti? Molemmillahan oli auton tarve silloin ”nuorena”? Vai päättikö kaveri olla ostamatta ollenkaan? Ostiko ns. halvan?

Ja siksi se nuoren ostama uusi (joku) auto saattaa vaihtoehtoiskustannuksen pidemmän juoksuajan vuoksi olla suurempi taloudellinen uhraus kuin eläkeläisen Maybach.

Kuinkas moni nuori ostaa uuden auton (merkistä viis, eikö vain) noin ylipäätään? Sekö, joka säästää omistusasunnon ostaakseen ja makselee opintovelkojaan?

Ja päälle vielä: kuka heistä voisi vielä miettiä sijoitusasioita, joiden tuotoilla saisi vuosittain hehkuttamiasi osinkotuottoja?

Martin Paasi laski Nordnetin blogissa teoreettista tilannetta, jossa vanhemmat sijoittavat vastasyntyneelle lapselleen hänen syntymävuonnaan ennakoiden lapsen koko odotetun lapsilisäsumman 13.800 € kerralla.

Paasi käytti tuossa teoreettista esimerkkiä, joka lienee keskiverto lapsiperheen arjessa vain juuri sitä: teoriaa.

Mahdollisesti olet ollut varakas koko ikäsi, tai sitten olet totaalisti unohtanut millaista perhearkenne oli aikojen alussa, kun olitte nuoria ja lapset aivan pieniä. Työurakin vasta alussa kummallakin vanhemmalla.

Jos asetelmanne ei ollut ihan tuo, niin miten suhteuttaisit tämän teeman sellaiselle tavalliselle tasolle, eli pienituloiselle, nuorelle lapsiperheelle, jolla on asuntonvelkaa, tai nykyhinnoilla vain korkea vuokrakin. Toisella vanhemmista on opintovelkaakin ja pitäisi vain yksinkertaisesti hankkia auto asioiden hoitamiseksi? Työt eivät ole sellaisia kummallakaan, jossa tyrkytettäisiin autoetua, tai -haittakaan (aika harvassa hommassa itse asiassa realismia muutenkin)

Tälläkö:
Vuosituhannen vaihteen tienoilta lähtien on voinut, joten nyt ainoa este näkyy peilissä. Vähintään 10 € kuukaudessa pääsee osallistumaan, joten useimmilla auton ostajilla valinnan mahdollisuus on varsin realistinen.

OK. Kauanko menee kympin panoksella, että saa hommattua edes jonkun auton?

Näinkö:
Jos uusi (joku auto) tuntuu kalliilta, voi harkita tupakkalakkoa. Nimittäin suunnilleen yhden päivittäisen savukeaskin hinnalla jatkuvina kuukausisijoituksina odotusarvo 40 vuoden työuralla on jossain 300.000 – 400.000 tienoilla, eikä tarvi tinkiä mistään tarpeellisesta.

No, se auto nyt olisi ollut tarpeen jo 40 vuotta aiemmin. Ei olisi tarvinnut olla edes uusi….