Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851360 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

Menee jo pitkälle auton rahoituksen puolelle, mutta menköön, kun asia kerran kiinnostaa.

Kumppani: Joka vuosi? Kuka saa edes jossakin vaiheessa sijoitusuraansa?? Karkasikohan sinulta mittakaava vähän isommasti pieleen?
Ei karannut. Arvioin kehityksen pitkän ajan keskiarvoilla, jonka saavuttaminen ei vaadi mitään erityisosaamista. Omilla valinnoilla ei siis tarvitse pystyä voittamaan ketään, eikä pelaamaan kenenkään muun rahoja itselleen ovelilla kaupoilla.

Kumppani: Minkäs auton se samoilla palkoilla elänyt kaveri osti? Molemmillahan oli auton tarve silloin ”nuorena”? Vai päättikö kaveri olla ostamatta ollenkaan? Ostiko ns. halvan?
Tämä on se hyvä kysymys. Jokaisella hankinnalla on tietenkin minun laskelmassani vaihtoehtoiskustannuksensa, mutta halvalla autolla, bussilipulla tai polkupyörällä se on merkittävästi alempi.

Mutta olet oikeassa, todellinen sijoituspotentiaali onkin itselle realistisesti mahdollisen kalliimman vaihtoehdon ja todellisuudessa valitun halvemman vaihtoehdon erotus.

Kumppani: Paasi käytti tuossa teoreettista esimerkkiä, joka lienee keskiverto lapsiperheen arjessa vain juuri sitä: teoriaa.
Esimerkki ei ollut teoreettinen, vaan se laski todellisen pörssihistorian toteutumat vuodesta 1802 vuoteen 2015 saakka. Esimerkki ei tietenkään voi perustua henkilön omiin valintoihin, koska se vaatii vanhempien vetoavun vastasyntyneelle. Tavoite taisi ollakin mallintaa korkoa korolle arkinumeroin?

Pers’aukinen elämä on muistissa, palkkani oli niin pieni, ettei se edes alentanut morsiameni (nyk. vaimoni) opintorahaa. Olisinpa tiennyt tämän silloin, niin olisin jo miljonääri.