Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851384 Ilmoita asiaton viesti

Kumppani
Osallistuja (Participant)

740GLE:
Menee jo pitkälle auton rahoituksen puolelle, mutta menköön, kun asia kerran kiinnostaa.

No siitähän se keskustelu on käyty: ostatko oman vai liisarin. Mitäs muuta jos ei rahoitusta.

Arvioin kehityksen pitkän ajan keskiarvoilla, jonka saavuttaminen ei vaadi mitään erityisosaamista. Omilla valinnoilla ei siis tarvitse pystyä voittamaan ketään, eikä pelaamaan kenenkään muun rahoja itselleen ovelilla kaupoilla.

Pitkän ajan keskiarvo edellyttää, että aikaa on tosiaan mennyt. Miten sinä voit siis kirjoittaa niistä kahdesta nuoresta, joista toinen osti auton ja toinen sijoitti ja alkoi repiä osinkoja vuosittain sen, minkä ensimmäinen hassasi heti kättelyssä? Niin sen tulkitsin, koska niin kirjoitit. Jos sellainen sijoittaja ei olisi gurujen guru, niin kuka sitten?

Mutta olet oikeassa, todellinen sijoituspotentiaali onkin itselle realistisesti mahdollisen kalliimman vaihtoehdon ja todellisuudessa valitun halvemman vaihtoehdon erotus.

Pitkästä aikaa selvän kuuloinen lausahdus. Tuollaisia sinun pitäisi kirjoitella enemmänkin, niin voisi jokainen miettiä omassa mittakaavassaan asioita. Nyt sinä valitettavasti liikut omissa sfääreissäsi, joista saa vaikutelman, että harva palkansaaja voisi pysyä perässä. Silloin ei vain kykene arjen realistisessa taloudessa pähkimään, mihin laittaisi ylimääräistä rahaa. Sitä kun ei aina ole.

Laita vaikka 10 euroa kk sijoituksiin? Kuulostaa lähinnä näennäisjärkevältä ja saa olla enemmän tuuria, jos pääsee joskus 5- saati 6-numeroisiin tuottoihin ja vuosittaisiin auton hintaisiin osinkoihin – omana elinaikanaan.

Esimerkki ei ollut teoreettinen, vaan se laski todellisen pörssihistorian toteutumat vuodesta 1802 vuoteen 2015 saakka. Esimerkki ei tietenkään voi perustua henkilön omiin valintoihin, koska se vaatii vanhempien vetoavun vastasyntyneelle. Tavoite taisi ollakin mallintaa korkoa korolle arkinumeroin?

Teoreettinen se kyllä todellakin oli sikäli, että se käytti summana oletettua lapsilisän kokonaissummaa, jota ei maksettaisi kuukausittain 17-vuotiaaksi asti, vaan yhdessä erässä, kerralla.

Koska näin ei tehdä, niin nuorilla perheillä ei ole summaa sijoitettavaksi. Ehkä silloin jos isovanhemmat voivat antaa vetoapua. Lapsilisä on tarkoitettu nimenomaan perheen talouden tueksi, ei sijoittamiseen. Se vain näköjään parempiosaisilla tuppaa unohtumaan, onpahan vaan sellainen kiva kk-bonari, jonka valtio nyt sattuu maksamaan…. hmmmm, mihin sen nyt laittais?