Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851415 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

Kumppani: Laita vaikka 10 euroa kk sijoituksiin? Kuulostaa lähinnä näennäisjärkevältä ja saa olla enemmän tuuria, jos pääsee joskus 5- saati 6-numeroisiin tuottoihin ja vuosittaisiin auton hintaisiin osinkoihin – omana elinaikanaan.
Kyse ei ole lotosta, vaan sijoitetun panoksen prosenttilaskusta. Kymppi on suomalaisen Seligsonin pankkiiriliikkeen automaattisesti markkinoita seuraavian kustannustehokkaiden indeksirahastojen minimimerkintä ja se kertoo, että jokainen voi osallistua.

Jos 10 € on kaikki mitä kuukaudessa saa raavituksi säästöön, sille ei tarvitse edes laskea tuotto-odotusta saadakseen ensimmäisten 10 vuoden aikana kasaan 1200 €. Jos kympin kuukaudessa säästöohjelma jatkuu ja seuraava vuosikymmen tuo aiemman kaltaisen tuoton, silloin vaikkapa isänmaallisesti ajattelevan 1998 Suomi-rahastosijoituksen aloittaneen rahaston nykyarvo on tuhansia euroja. Jos 10 € on kaikki vapaa raha kuukaudessa, vuosikymmenien kaiken irtorahan suuruinen valinnavapaus. Mieti, mitä sinä saisit jos voisit lyödä kerralla tiskiin kaiken joutilaan rahasi 30 – 40 vuoden ajalta edes lainaa kysymättä?

Jos kymppi kuukaudessa on tuottanut viimeiset 20 vuotta tällä tavoin, arvaat varmaan, mitä saisin valita Mersun hinnastosta jo vuosia sitten hukkaamani käytettynä ostamani C-Mersun edelleen tallessa olevalla puolikkaalla:

https://seligson.fi/suomi/rahastot/rahes_suomi.htm