Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851450 Ilmoita asiaton viesti

Kumppani
Osallistuja (Participant)

740GLE:
Mieti, mitä sinä saisit jos voisit lyödä kerralla tiskiin kaiken joutilaan rahasi 30 – 40 vuoden ajalta lainaa kysymättä?

Jos olen antanut ymmärtää, etten olisi sijoitussäästäjä, niin korjataanpas se nyt sitten kohdalleen: olen kyllä.

Siitä ei ollut kyse kommentissani, vaan skaalauksistasi: on aika hurskastelua ensin repostella ”auton hintaisista vuosittaisista osingoista” ja sitten tarjota 10€/kk pakettia kymmeniksi vuosiksi. Ihan laskutoimitus sen tosiaan osoittaa. Ja lotossa voi saada enemmän myös.

Jos kymppi kuukaudessa on tuottanut viimeiset 20 vuotta tällä tavoin, arvaat varmaan, mitä saisin valita Mersun hinnastosta jo vuosia sitten hukkaamani käytettynä ostamani C-Mersun edelleen tallessa olevalla puolikkaalla

Tuossa ovat siis olleet vastakkain nämä:
– ostanko uuden auton, vai otanko liisarina
– ostanko käytetyn auton ja sijoitan erotuksen

Vai? No se olisi monelle onnellinen tilanne. Useimmille tilanne on vain se, että auto pitäisi ostaa. Milläköhän sen käytettynä ostettaessa rahoittaisi.

Mutta sovitaanko, että ymmärrämme, että rahaa voi sijoittaa tai kuluttaa, tai sekä että. Se miten kukin summat suhteuttaa on, kuten kerroit, oma valinta. Tosin sekin vain osittain, koska tulo/meno-tasot vaihtelevat eri talouksissa eri vaiheissa elämää. Jos tuo kuulosti simppeliltä, niin se on yhtä totta kuin sinun hehkuttelusi tuottoisassa sijoitusmaailmassa pyörimisessä.