Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851474 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

Kumppani: on aika hurskastelua ensin repostella ”auton hintaisista vuosittaisista osingoista” ja sitten tarjota 10€/kk pakettia kymmeniksi vuosiksi.
Juuri siksi en sitä tarjonnutkaan, vaan

”suomalainen palkansaaja ei voinut tuohon amerikkalaiseen indeksisijoittamiseen osallistua. Vuosituhannen vaihteen tienoilta lähtien on voinut, joten nyt ainoa este näkyy peilissä. Vähintään 10 € kuukaudessa pääsee osallistumaan, joten useimmilla auton ostajilla valinnan mahdollisuus on varsin realistinen.

Ei tätä ole niin vaikea ymmärtää kuin yrität uskotella. Jos tavoiteauton hinta on satasia, silloin kymppien sijoitus riittää hyvin. Kymppitonnin hintaisen auton haluava joutuu säästämään tonneja.

Kumppani: Tuossa ovat siis olleet vastakkain nämä:
– ostanko uuden auton, vai otanko liisarina
– ostanko käytetyn auton ja sijoitan erotuksen
Ihan jokaisessa valinnassa vastakkain ovat kaikki valitsijalle realistiset vaihtoehdot. Ellei liisaria saa, sitten valitaan jäljellä olevista vaihtoehdoista. Valintaa ei ole pakko tehdä rahalla, mutta sen vaikutus on hyvä ymmärtää rahaa autoon kuluttaessaan.

Vai? No se olisi monelle onnellinen tilanne.
Nyt kun tiedät tavoitteesi, niin lakkaa valittamasta ja ala tehdä toimenpiteitä, joilla pääset onnellisena pitämääsi asemaan.