Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851482 Ilmoita asiaton viesti

NHB
Osallistuja (Participant)
Ideassa ei ole mitään vikaa. Se pitää vain ymmärtää riittävän aikaisin, koska sijoittaminen vaatii joko paljon aikaa tai paljon rahaa. Ellei ole paljon rahaa, silloin pitää olla lehmän hermot.

Jos auto tuntuu paremmalta sijoitukselta, niin ostaa sitten vaikka sen auton. Se on diskonttaajan valinta, joka antaa nyt käytettävissä olevalle rahalle suuremman arvon kuin todennäköisesti suuremman kulutusmahdollisuuden tulevaisuudessa antava säästö.

Jos uusi Corolla tuntuu kalliilta, voi harkita tupakkalakkoa. Nimittäin suunnilleen yhden päivittäisen savukeaskin hinnalla jatkuvina kuukausisijoituksina odotusarvo 40 vuoden työuralla on jossain 300.000 – 400.000 tienoilla, eikä tarvi tinkiä mistään tarpeellisesta. Päinvastoin, tupakoimaton ehtii suuremmalla todennäköisyydellä myös nauttia ennakointinsa tuloksista.

Päivittäisen tupakkiaskin hinta löytyy varmaan useimmilta autoilijoilta, poltti tai ei, ja uuden ostajilta ihan kaikilta. Suurin ongelma useimmille onkin siinä, että sitten kun tämän tajuaa, ei ole enää niitä 40 vuotta jäljellä.

Joo eihän siinä mitään, jos vaikka 5 vuotiaana on viikkorahoistaan ehtinyt pistämään 25 k€ syrjään ja uhraa elämänsä vireimmät vuodet kitsastelulle, niin sitten ”jo” 45 vuotiaana voikin nauttia sijoituksestaan. Jotenkin tämäkään idea ei kuulosta toimivalta.

Tupakkaan tai Corollaan sijoittamista en ole edes pohtinut. Suomalaiselle tuottavinta on sijoittaa itseensä, harmaaseen talouteen ja varsinkin menolippuun jonnekin, jossa työtä tekemällä pääsee kiinni sellaiseen ostovoimaan, ettei tarvitse arvuutella ehtiikö nautiskelemaan elintasosta ennen kuin pää tai kroppa pehmenee vai pääseekö perikunta tappelemaan suoraan työsi tuloksista.