Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851585 Ilmoita asiaton viesti

Kumppani
Osallistuja (Participant)

Lotto on monelle aivan hyvä vaihtoehto.

Quu:
Minä otin kantaa kumpi on edullisempi pidemmän päälle C-Mersuun sijoittaminen vaiko vastaava summa osakkeisiin ja tyytyminen vapaaseen autoetuun.

Ja se vapaa autoetu oli siis nimenomaan vain palkan päälle tapahtuvaa. Lähtökohta on siis kuitenkin: auto tarvitaan, eikö vain?

Minun matematiikallani sinä otit oikeasti kantaa siihen, onko jollakulla henkilöllä laittaa rahaa vain autoon, vai sekä autoon että osakkeisiin. Sinulle jälkimmäinen voi olla taloudellisesti realistista. Normi palkansaajalle valinta on: ostanko auton uutena vai käytettynä. Sitten ihmetellään, paljonko voisi olla käsirahaa ja paljonko jää velkarahoitusta kk-erineen.

Autoetu ei ole läheskään kaikille ”etu” eli palkan lisä, vaan ”haitta”, joka on verrattavissa kuluun palkasta. Laskelmasi ”satasista” ei siis päde kaikkeen.

Jos vielä jäisi vastaavat summat yli jotenkin erikseen sijoitettavaksi, se olisi pienoinen ihme ja sellaisista tuloista voi moni vain haaveilla. Saati, että osingot olisivat auton hinnan veroisia, jos hiluja haluaisi sijoittaa. Pitäisi Quun matikkapäänkin riittää tuon hahmottamiseen!

Lakatkaa Quu ja 740GLE valittamasta sitä, ettette ymmärrä tuollaisen spekuloinnin koskevan tällä palstalla ehkä vain teitä kahta!