Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851592 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

Kumppani: Minun matematiikallani sinä otit oikeasti kantaa siihen, onko jollakulla henkilöllä laittaa rahaa vain autoon, vai sekä autoon että osakkeisiin.
Minusta Quu näytti laskevan uuden auton hankinnan rahoitusvaihtoehtoja sellaiselle, jolle uuden auton hankinta on mahdollista.

Kumppani: Normi palkansaajalle valinta on: ostanko auton uutena vai käytettynä.
Jos uuden hinta on realistinen vaihtoehto, mikä estää ostamasta uutta halvempaa käytettyä ja sijoittamasta hintaerosta säästyvää rahamäärää?

Kumppani: Autoetu ei ole läheskään kaikille ”etu” eli palkan lisä, vaan ”haitta”, joka on verrattavissa kuluun palkasta. Laskelmasi ”satasista” ei siis päde kaikkeen.
Kollegani kuskaa perhettään omalla isommalla autollaan ja pitää autohaitaksi kutsumaasi liisaria kakkosautona. Nettopalkkavaikutus pysyi alle kolmen sadan Audi A3:n vaihtuessa BMW 1-sarjan pikkuautoon.

Kumppani: Jos vielä jäisi vastaavat summat yli jotenkin erikseen sijoitettavaksi, se olisi pienoinen ihme ja sellaisista tuloista voi moni vain haaveilla.
Pienoinen ihme on, ettet pysty edes yhden postin sisällä päättämään, onko se uuden auton ostaminen realistinen mahdollisuus vai ei, ks. ylempänä.

Jos rahat riittävät enintään romutarhakarkuriin 0,50 €/kg, niin tiukalle menee. Jos taas omilla sanoillasi ”valinta on: ostanko auton uutena vai käytettynä”, niin silloin valinnan mahdollisuus on todellinen. Ei siinä mitään, jos haluaa mieluummin uuden, vaikka siihen kuluukin kaikki perheen irtoraha. Mutta tästä omasta valinnasta on turha syyttää muiden huonoa laskupäätä.

Kumppani: Saati, että osingot olisivat auton hinnan veroisia, jos hiluja haluaisi sijoittaa. Pitäisi Quun matikkapäänkin riittää tuon hahmottamiseen!
Minä tosiaan sanoin tuossa yllä, että ”asuntolainan jälkeen samaa kk-erää omiin sijoituksiin siirtäen” käy suunnilleen noin, ja pidän arviota sangen hyvänä. Jos sinulle asuntolainan lyhennyserät ovat omien sanojesi mukaan ”hiluja”, voisit lakata teeskentelemästä resurssirajoitteista.

Jos taas tosiaan tarkoitit jotain Quun kommenttia, niin annatko sitaatin, että voidaan tarkistaa yhdessä?

Kumppani:Lakatkaa Quu ja 740GLE valittamasta sitä, ettette ymmärrä tuollaisen spekuloinnin koskevan tällä palstalla ehkä vain teitä kahta!
En minä ymmärräkään, ja uskon jopa olevani oikeassakin.

Ei laskelmasta tee spekulatiivista se, ettet sinä sitä osaa, eivätkä Quu ja GLE ole ainoat, joilla on mahdollisuus ostaa uusi auto. Jokainen uuden ostaja ei välttämättä saa yritysliisaria, mutta jokaisella uuden ostajalla on valinnan mahdollisuus ainakin siihen ostamansa uuden hintaan saakka, useimmilla sen ylikin. Nyt on puhe sen valinnan hinnasta.