Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän Vastaa aiheeseen: Suomessa myydään uusia henkilöautoja selvästi muita Pohjoismaita vähemmän

#851651 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

Jokeri: Valinta toki niinkuin 740 GLE mainitsee, mutta kuinka monelle realistinen tosiaan?
Mielestäni eri hintaisten valintojen realismi riippuu siitä, kuinka pitkälle uuden hinnasta säästetyn rahan ja halvan auton suhde vedetään?

En näkisi uuden auton hinnan puolittamista ongelmaksi. Puolella uuden hinnasta saa vastaavan auton noin kolmivuotiaana käytettynä. Amatöörikin pystyy löytämään käyttökelpoisen auton muutamaksi vuodeksi hyvällä todennäköisyydellä. Tähän ei tarvita erikoisosaamista.

Kahden auton perheessä voi ehkä pudottaa toisen auton vaatimustasoa vielä lisää vaikkapa tiloista ja mukavuudesta tinkien ja luottaen siihen, että mahdollisten ylimääräisten korjaamokäyntien ajan pärjää tilapäisjärjestelyin. Tämäkin valinta on mielestäni melko vapaa kaikille ilman autoalan kokemusta ja kotikorjaamoa.

Omaa valintaani en edes tarjoa yleiskäyttöiseksi. Jo kahdessa valinnassani olen pudottanut budjettia 80 – 90%, kun en asettamallani noin uuden E-sarjalaisen hinnalla löytänyt mieleistäni. Hitsauskonetta myöten hyvin varustetun kotitallin, 20 vuoden ja 400.000 km 740 GLE kokemuksen pohjalta oli halvan mutta ikäisekseen hyvän 940:n tunnistaminen varsin helppoa, kun se oikeasti hyvä lopulta osui kohdalle. Tällaista autoa ei osteta tuosta vain viikonlopun autokauppakierroksella, vaan sitä haetaan seuranta päällä kunnes oikea yksilö osuu haaviin.

Pääomakulut pysyivät satasissa vuotta kohden, huolellisen ensihuoltoni jälkeen autossa toimi ihan kaikki mitä tehtaalta lähtiessäkin viimeistä kojetaulun merkkivalolamppua myöden. 940 jätti oikein miellyttävän kuvan luotettavasta ja tilavasta autosta, joka kävi välillä mökkireissujakin perheen uuden auton ollessa jossain muualla menossa. Halpaakin autoa on ihan kiva ajaa, kun tietää että ei ole pakko ja autoa on uudesta saakka hoidettu hyvin.

Mitä pienemmällä auton hinnalla ja suuremmalla säästöosuudella mennään, sitä enemmän autoalan asiantuntemusta on syytä olla käytettävissä ja sitä enemmän asiaan kannattaa suhtautua autoharrastajana. Minulle nuo vanhat Volvot hoitivat tehtävänsä hyvin. Autosta säästyneet rahat kasvoivat hieman ja haluamani auton hinta putosi nopeasti, joten numerot kohtasivat varsin pian.

En edes yritä antaa neuvoja siitä, miten jonkun muun olisi parasta toimia, vaan vertaan olemassaolevia mahdollisuuksia.