Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Sähköautot ja tekninen kehitys Vastaa aiheeseen: Sähköautot ja tekninen kehitys

#852013 Ilmoita asiaton viesti

Puolijauho
Osallistuja (Participant)

Noniin. Toista kuukautta sähköautoilua takana.

Energiankulutus:
Edellinen bensiinkäyttöinen autoni söi suuruusluokkana 4x enemmän energiaa kuin sähköauto. Bensiiniauton keskimääräinen energiankulutus oli luokkaa 52 kWh/100 km, sähköauton keskikulutus tähän mennessä 13 kWh/100 km.
Liikkumistarpeet ja liikkumisympäristö yhtenevät. Kuljettaja luonnollisesti sama.

”Polttoainekulut”: sähköauto 1.6 euroa/100 km, bensiiniauto noin 8.5-9 euroa/100 km.

Lataaminen:
Lataaminen on osoittautunut PALJON vaivattomammaksi kuin ennakkokäsitykseni asiasta oli. Lataaminen vie itseasiassa elämästäni paljon vähemmän aikaa ja on vaivattomampaa kuin bensa-auton tankkaaminen.
Tallini seinällä roikkuu valmiudessa oleva latausjohdon pää noin 1.5 metrin etäisyydellä auton pistorasiasta. Latausjohdon kiinnittäminen ja irrottaminen vie elämästäni yhteensä noin 10 sekuntia aikaa per latauskerta. Autoa olen ladannut tallissa 2 kertaa viikossa. Töpseli kiinni kotiin tullessa ja aamulla töihin lähtiessä tankki on täynnä.

Julkisia latauspisteitä en ole tarvinnut kertaakaan, toki olen ladannut kauppakeskuksessa asioidessani kauppiaan tyrkyttämää ilmaista sähköä akkuuni.

Bensiiniaseman tontilla ei ole tarvinnut asioida 1,5 kuukauteen.

Bensa-auto oli selvästi laiskempi ja moninkertaisesti syöpömpi.
Mitään tarvetta ei ole polttomoottoriautoon palata, päin vastoin, sähköauto vaikuttaa olevan kaikin puolin fiksumpi kapine käyttööni.
Bensiiniautosta en kaipaa mitään, mutta jos palaisin polttomoottoriautoon kaipaisin sähköautosta moniakin seikkoja. Kuten ponnekkuutta, hiljaisuutta, taloudellisuutta.