Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Katumaasturien suosio kasvaa Vastaa aiheeseen: Katumaasturien suosio kasvaa

#868584 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

@Jokeri: vetomiehet tietävät oman kestävän maksimitehonsa, jota he pystyvät polkemaan pidemmänkin matkan. Juoksijan tai uimarin tapaan hetkellisen maksimitehon käyttö kesken pitkän suorituksen heikentää lopputulosta. Omat rajansa ylittävä uimari törmää harmaaseen seinään käsivetojen rajoittaman hapenoton vuoksi kaikkein nopeimmin, mutta ilmiö koskee meitä kaikkia. Äärimmäinen ”taistele tai pakene” overboost on käytettävissä vain hetken, joten kisa on pilalla ilman nopeaa palautetta.

Syke seuraa rasitusta sekä hitaasti että epälineaarisesti, joten kisatilanteessa tehosta näkee tarkemmin ja nopeammin, missä suhteessa omaan kuntoon kullakin hetkellä mennään.

Jatkuvan maksimitehon mittaaminen on mielenkiintoinen testi. Dynamometri säätää määrävälein vastusta lisää polkijan lisätessä tehoaan mittauksen edetessä. Sykkeen asetuttua polkijan maksimisykkeeseen selvittää hyväkuntoinen polkija hyväksytysti vielä useita nousevia tehoportaita. Kun polkija putoaa etenevän testin matkasta, on viimeisin oikein suoritettu tehoporras polkijan jatkuva teho, jota hän uskaltaa käyttää pilaamatta kisaansa itsensä näännyttäen.