Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Katumaasturien suosio kasvaa Vastaa aiheeseen: Katumaasturien suosio kasvaa

#869098 Ilmoita asiaton viesti

740 GLE
Osallistuja (Participant)

Katumaasturin saman tekniikan matalaa farkkua suuremmasta kulutuksesta ei liene epäilystä, mutta kun nyt keskustelu takertui siihen, kuinka merkittävä tuo ero on tai ei ole, niin ainakin minua kiinnostaisi tietää sen eron suuruus tyypillisillä maantienopeuksilla?

Heinz-Guidon ehdottama normilukemien vertailu ei tähän kysymykseen vastaa, koska lataushybridin normilukemaan vaikuttaa sähköllä ajettava range, joka puolestaan kertoo akun koosta yhtä paljon kuin energian kulutuksesta.

Edelleen kiinnostaisi tietää vertailuautojen energiankulutukset 60, 80 ja 100 nopeuksilla joko sähköllä tai polttonesteellä ajettuna? Sittenhän sen voi päättää onko ero merkittävä vai ei.

@HybridRules: katsotko tehopyynnön väylän livedatasta vai onko uudessa Volvossa tehomittari kojetaulussa? Minun aiemmin mainitsemani teholukemat on katsottu OBD-lähettimen kautta kun autoni mittaristossa ei tehomittaria ole.

Olehan varovainen niiden täyskaasuohitusten kanssa. Uuden XC:n palkkatasolla päiväsakot maksavat prinsessan, puoli valtakuntaa ja kuninkaan lunnaat.