Etusivu Keskustelu Autot Uudet autot Katumaasturien suosio kasvaa Vastaa aiheeseen: Katumaasturien suosio kasvaa

#869103 Ilmoita asiaton viesti

HybridRules
Osallistuja (Participant)

Uuden XC90 ostoon ei onneksi ole Volvolla palkkatasorajaa vaan pienempituloinenkin voi sellaisen hankkia. Riippuu siitä, miten rahansa haluaa jakaa eri menovaihtoehtojen kesken.

Volvon kojetaulussa on analogisen mittarin näköisversio, jossa viisari osoittaa, minkä verran kuski pyytää tehoa, mutta näiden keskustelujen jälkeen vasta kiinnitti huomioni, että siinä ei ole mitään mittayksikköä kerrottu. Se vain näyttää ”kaasupolkimen asennon”, kun lähtee kiihdyttämään. Ja jos akussa on kapasiteettia, mittari näyttää rajan, johon asti kuski voi pyytää tehoa pelkästään patterilta. Jos pyytää enemmän, polttomoottori käynnistyy. Tasaisella nopeudella viisari on sitä ylempänä, mitä enemmän on nopeutta.

Päästöistä pahimmat ja ne, joihin voi oikeasti vaikuttaakin, ovat MuTusti lähipäästöt eli pakokaasujen pössyttely ihmisten sekaan taajamassa/kaupungissa.

Itselläni oli hybridin hankkimisessa mielessä ensi sijaisesti oma napa polttoainekustannusten alentamisen kannalta ja sen lisäksi myös pikkuisen oli henkistä vihertymistä, että päästöjä tässä rajoitellaan.

Auton hankintahinta kun oli kahden vaihtoehdon tapauksessa käytännössä sama, mutta tällä Cittarilla pääsi selvästi pienempään kulutukseen ja sai paremmat varusteet.

Eikä käy kiistäminen, etteikö hybridivoimalinja ihan itseisarvona olisi ollut iso hankintapäätökseen vaikuttava tekijä. Uuteen ja edistykselliseen tekniikkaan on mukava lähteä mukaan. Nyt olen valmis maksamaan sähkökäytön eduista jo sinällään, mutta sähköautoa en ole valmis hankkimaan niin kauan kuin latausongelmatiikka on nykyisenlainen.