Nykyinen Kia Optima on hädin tuskin ehtinyt kahden vuoden ikään, kun sitä jo päivitetään. Ulkonäön muutokset ovat vähäisiä, kuten uusi etusäleikkö ja puskurit sekä muutoksia valoihin. Sisällä on uusi ohjauspyörä, verhoilumuutoksia ja monipuolinen tunnelmavalaistus.

Tärkein parannus löytyy konepellin alta, missä ikääntynyt 1,7-litrainen turbodiesel on vaihdettu modernimpaan ja puhtaampaan 1,6-litraiseen. Uusi moottori kehittää sata kilowattia ja 320 newtonmetriä. Sen voi valita joko käsivalintaisen tai 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa.

Bensiinimoottorien valikoimaa kasvatetaan 132 kilowatin tehoisella 1,6-litraisella turbolla, joka sijoittuu vapaasti hengittävän ja ahdetun kaksilitraisen moottorin väliin. Myös tämän moottorin yhteyteen voi valita mieleisen kahdesta vaihteistovaihtoehdosta.

Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole uskoo, että Optiman myynti jatkaa kasvuaan uudistusten myötä. Viime vuonna rekisteröinnit kasvoivat vuoden 2016 vajaasta kymmenestätuhannesta 16 800 kappaleeseen. Kasvu on toki komea, mutta määrä on vähemmän kuin mitä Volkswagen Golfeja pistetään kilpiin Saksassa yhden kuukauden aikana.

Suomeen uudistuneet Kia Optimat saapuvat syksyllä.