Heinäkuun alusta alkaen Kiinaan vietävien autojen tulli putoaa 25 prosentista 15 prosenttiin. Samalla varaosien vastaava tariffi putoaa 10:stä 6 prosenttiin.

Kiinan presidentti Xi Jinping kertoi jo huhtikuussa tulevista tuontiautoja koskevista helpotuksista, jotka saivat nyt konkreettisen muodon. Lisäksi neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa ovat sujuneet niin hyvin, että uhanneelta kauppasodalta vältytään.

Etenkin kalliiden edustus- ja urheiluautojen valmistajat ottavat muutoksen ilolla vastaan. Saksalaiset BMW, Mercedes-Benz ja Porsche pääsevät myymään enemmän ulkomailla valmistettavia, arvokkaita mallejaan kiinalaisille. Yhdysvaltalaisista päätökseen reagoi ensimmäisenä Tesla, joka ilmoitti pudottavansa Model X:n hintaa Kiinassa yli kymmenellätuhannella eurolla.

Saksalaisten ja yhdysvaltalaisten lisäksi myös japanilaiset ovat ottaneet ilolla vastaan Kiinan myönnytyksen tuontiautoille. Infinitillä ei ole toistaiseksi lainkaan tuotantoa Kiinassa ja suuri osa sekä Acuran että Lexuksen kalliimmista malleista viedään Kiinaan. Tullin putoaminen tarkoittaa merkittäviä hinnanalennuksia, minkä myötä myyntimääriä voidaan kasvattaa.