Kiinalaisessa filosofiassa kopioiminen on kunnioitusta alkuperäistä kohtaan. Vai onkohan tuo vain kohtelias selitys, jolla häpeilemätön kopiointi voidaan tehdä puhtaalla omallatunnolla? Joka tapauksessa länsimaiset ja aasialaiset paljon vaivaa nähneet autonvalmistajat eivät ole kovin onnellisia nähdessään omat linjansa lähes yksi yhteen kopioituna jossain kiinalaismallissa.

Yksi eniten tätä tyyliä käyttäneistä yhtiöistä on ollut Zotye, joka esitteli Pekingin autonäyttelyssä aivan tyylikkään omaa muotoilua edustaneen mallin.

Mutta juuri kun kuvittelimme Zotyen panostavan omaan muotoiluun, esittelee CarNewsChina uuden T800-mallin patenttihakemuksen kuvat.

Kuten sivukuvasta näkyy, on yhdennäköisyys Range Rover Sportiin ilmeinen. Keulaan ja perään on sentään haettu sen verran omia linjoja, ettei Zotyetä voida syyttää aivan suorasta kopiosta. Emme tiedä, onko se harkittua vai vahinko, mutta eroa on enemmän kuin pari vuotta siten Landwind X7:n ja Range Rover Evoquen välillä.

Emme löytäneet hyvää sisäkuvaa, mutta olemme nähneet ohjaamon. Yllättäen siellä tyyli ei ole yhteneväinen Land Roverin harrastaman kanssa, vaan tunnelma on kuin Mercedes-Benzistä. Tämä koskee keskikonsolia, mutta kojelauta on omaperäinen. Laatuvaikutelmaa on haettu runsaalla nahan käytöllä aina kojelaudan yläosaa myöten.

Tekniikka on aivan eri tasolla kuin esikuvassa. Moottorina tulee olemaan vuoden 2019 alkupuolella, kun T800 esitellään, 1,8- tai 2,0-litrainen bensiiniturbo. Esimerkiksi Zotyen SR9:ssä (kopio Porsche Macanista) kaksilitrainen moottori kehittää 140 kilowattia.