Melkein vuosi sitten Shanghain autonäyttelyssä esitelty BAIC C301 on vihdoin tulossa myyntiin.

BAIC:n uusi C301 on lähes identtinen Mercedes-Benzin tuotannosta pois jääneen vanhan B-sarjan kanssa. Ainoastaan jäähdyttäjän säleikössä, perässä ja muutamissa yksityiskohdissa on eroa alkuperäiseen. Äkkiä katsoen voisikin kuvitella kyseessä olevan varsin onnistuneen uudistuksen.

Mutta kuoren alla on aivan toinen auto, sillä Mercedes-Benzin kaksilattiaisen perusrakenteen sijaan BAIC on tehnyt omansa Mitsubishi Coltin pohjalle. Moottoriksi saa joko Mitsubishin 1,5- tai 1,8-litraisen voimanlähteen. Suurin ero alkuperäiseen on kuitenkin hinta, joka on vain yksi kolmasosa vastaavasta Mercedes-Benzistä.

BAIC:llä ja Daimlerilla on Kiinassa yhteisyritys, joka valmistaa siellä myytävät Mercedes-Benzit. Vaikuttaakin todennäköiseltä, että C301:llä on alkuperäisen valmistajan siunaus. Sitä tukee sekin seikka, että BAIC viivytteli myynnin aloittamisen kanssa, kunnes MB oli lopettanut vanhan B-sarjan valmistuksen. Aluksi esiteltävä viisiovinen C301 saa vähän myöhemmin rinnalleen porrasperäisellä korilla varustetun vaihtoehdon.