Kiinalaisiranilaisen Zahav Motorin tehdas alkaa olla valmis ja ensimmäisten autojen odotetaan tulevan linjalta syksyyn mennessä.

Zahav Motors on kiinalaisiranilainen yhteistyöyritys, joka laajentaa nyt toimintansa Eurooppaan. Neljä vuotta sitten käynnistynyt tuotantolaitoksen pystytys Espanjaan, Jerez de la Fronteraan on monen viivästyksen jälkeen loppusuoralla. Ensimmäisten autojen odotetaan valmistuvan heinäkuun lopulla tai viimeistään elokuun puolessa välissä.

Viivästykseen ovat olleet syynä Egyptin viimevuotiset kahakat, jotka vahingoittivat yhtiön sikäläisiä tehtaita ja lisäksi rahoitusongelmat ovat vaikeuttaneet aikataulussa pysymistä. Monet tehtaan alihankkijat jäivät ilman saamisiaan, jotka on saatu sovittua vasta hiljattain.

Modernista tehtaasta alkaa valmistua 1,5-3,0 tonnin painoluokan kevyitä kuorma-autoja 10 000 – 15 000 kappaleen vuosivauhdilla. Autojen osista noin kolmannes saadaan paikallisilta alihankkijoilta, mutta suurin osa osista tulee Aasiasta, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa Kiinaa.

Autot markkinoidaan yhtiön suunnitelman mukaan Europpaan ja Afrikkaan. Myynti perustuu halpaan hintaan, jonka Zahav ilmoittaa jäävän reilusti kilpailijoiden alapuolelle.