CarNewsChina-sivuston seksistiseen sävyyn kirjoitetussa uutisessa todetaan näin:

”Me kaikki tiedämme, että naiset eivät osaa pysäköidä maanalaisissa parkkihalleissa ja kiinalaiset naiset ovat siinä kaikkein huonoimpia. Siksi monissa kiinalaisissa parkkihalleissa onkin jo vain naisille varattuja parkkiruutuja. Nyt mahtava Shenyangin kaupunki tuo naisten parkkiruudut myös kadunvarsille.”

Sivuston mukaan naisille varatut parkkipaikat ovat normaaleja parkkiruutuja suurempia, hyvin valaistuja ja merkitty selkeästi vaaleanpunaisilla ääriviivoilla.

Naisille varatuille kadunvarsipaikoille on kaupungin viranomaisten mukaan tilausta, sillä autojensa vanteita kadun reunakiveykseen kolhineet naiset ovat aiheuttaneet viranomaisille päänvaivaa valittaessaan parkkiruutujen ”pienestä” koosta.

Kuvakaappaus news.163.com-sivustolta.

Shenyangin kaupungissa on nyt kymmenen vaaleanpunaista parkkiruutua, jotka on merkitty ”jumalattarien parkkiruuduiksi”. Naisille tarkoitettujen parkkiruutujen määrää on tarkoitus kasvattaa useisiin satoihin vuoden loppuun mennessä.

Tyypillisesti kiinalaiset parkkipaikat ovat 6×2,5 metrin kokoisia, mutta naisten ruutujen kerrotaan olevan 7,2×3,5 metrin kokoisia. Pysäköinnin hinta on kuitenkin sama kuin normaaleissakin parkkiruuduissa.

Parkkiruutujen väärinkäyttöä ehkäistään valvontakameroilla ja vartijoiden läsnäololla.