Miltä kuulostaisi tyylikkään näköinen pieni katumaasturi 1,5-litraisella moottorilla ja automaattivaihteistolla varustettuna alle kymppitonnin hintaan?Suomessa sellaista on vaikea löytää käytettynäkään, mutta Kiinassa uusi Baojun 510 on juuri tuollainen auto.

Baojun syntyi Kiinassa General Motorsin halvaksi merkiksi yhteistyössä SAIC:n ja Wulingin kanssa. Autoissa käytetään vanhojen GM-mallien perusrakennetta, millä hinta pidetään kohtuullisena. Aluksi muotoilu korosti autojen halpuutta, mutta nykyisin autojen linjoilla kalastetaan asiakkaita.

Ensin Baojun 510 oli myynnissä vain käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna, mutta nyt sen saa myös automaattina. Ohjauspyörässä on vaihtosiivekkeet, joiden avulla päästään valmistajan mukaan urheilulliseen ajokokemukseen. Varusteita on muutenkin saatavilla runsaasti (10 000 euron autoon), kuten panoraamakattoluukku, peruutuskamera, älyavain ja 8-tuumainen kosketusnäyttö, johon voi yhdistää älypuhelimen.

Automaattivaihteisen Baojun 510:n erottaa manuaalisisarestaan ledipäivävaloista. Ohjaamossa on mustaa ja ruskeata väriä yhdistävä sisustus. Mukavuutta parantaa alhaisempi melutaso, sillä äänieristystä on lisätty 34 eri paikkaan ympäri autoa.

Baojun pysynee tiukasti Kiinan markkinoilla, mutta Frankfurtin autonäyttely antaa selkeitä merkkejä kiinalaisten autonvalmistajien pyrkimyksestä Eurooppaan. Alun perin saksalaisen (nykyisin kiinalaisen) Borgwardin lisäksi uutuuksiaan esittelevät Chery ja WEY.