Kiinan ensimmäinen lentotukialus on tehnyt ensimmäisen isomman merimatkansa, kertovat Popular Mechanics ja Navy Recognition -julkaisu.

Kiinan ensimmäinen – ja ainoa – lentotukialus Liaoning lähti matkaan Pohjois-Kiinasta kotisatamastaan Qingdaosta Alus matkusti useiden strategisesti tärkeiden alueiden läpi läheltä Taiwania ja Filippiinejä, ja saapui lopulta Sanyan meritukikohtaan Hainan-saarella.

Lentotukialuksen mukana kulki seitsemän muuta alusta. Popular Mechanics kirjoittaa, että alusryhmä on voimakkain merivoimajoukko, jota Kiinalla on ollut kuuteen sataan vuoteen.

Liaoning ei ole juuri poistunut Pohjois-Kiinan rannikolta. Sen tärkein tehtävä on ollut kouluttaa kiinalaisia lentoyksiköitä. Sen lisäksi että Liaoning teki nyt toistaiseksi pisimmän matkansa, sen kannelta havaittiin kolmetoista Shenyang J-15 -hävittäjää, mikä on suurin havaintomäärä koskaan.

Yli 300-metrinen Liaoning on valmistunut Neuvostoliitossa vuonna 1985. Sen alkuperäinen nimi oli Varjag. Kiina osti aluksen vuonna 1998 ja luovutti sen korjauksen jälkeen laivastolle vuonna 2012.

Alla tuoretta videota harjoituksista Liaoning-aluksella.