Euroopassa usein unohtuu, etteivät suinkaan Nissan ja Toyota aloittaneet luksusmerkkien esittelyä Yhdysvaltojen markkinoille, vaan ensimmäisenä asialle ehti Honda. Se aloitti Acuran myynnin vuonna 1986, ja tavoitteena oli vallata asiakkailta Cadillacilta, Lincolnilta ja eurooppalaismerkeiltä.

Myöhemmin Honda alkoi tehdä Pohjois-Amerikan houkutteleville avolavamarkkinoille itsekantavalla korilla varustettua Ridgelinea. Acura ei ole kuitenkaan koskaan tehnyt pick-upia. Nyt tilanne on tavallaan korjattu, sillä kiinalainen Jinbei on tehnyt Gold Cup S70:n. Se on suora kopio Acura MDX:stä, jossa on kuitenkin umpinaisen tavaratilan sijaan lava.

Jinbei, joka kuuluu Brilliance Automobileen, ei ole asialla ensimmäistä kertaa, sillä viime vuonna se esitteli Acura MDX:ää tyylittelevän katumaasturin. Tuosta mallista on kehitetty edelleen kuviemme neliovinen miehistöohjaamolla varustettu avolava. Lähtökohdan ihannointi ei lopu auton ulkonäköön, vaan kaksivärinen verhoilu, ohjauspyörä ja kojelauta ovat kaikki saaneet innoituksen Acurasta.

Jotain omaperäistäkin autossa toki on. Siinä missä Acura MDX:n konehuoneessa on 3,5-litrainen V6-moottori, Jinbeissä tyydytään 1,5-litraiseen 113 kW kehittävään nelisylinteriseen bensiiniturboon. Automaatin sijaan Jinbeissä on käsivalintainen vaihteisto.

Kooltaan Jinbein kopio on jonkun verran pienempi kuin lähtökohta. Esimerkiksi akseliväliä on lyhennetty 2,82 metristä yhdeksällä sentillä.

Suurin ero on kuitenkin hinnassa. Jinbein hinnat alkavat 79 800 juanista eli reilusta 10 000 eurosta, kun taas Acurasta joutuu maksamaan yli 700 000 juania eli lähemmäs 100 000 euroa.