Lukuisten tietovuotojen ja huhujen perusteella iPad Pro on uudistumassa perusteellisesti.

Kotelointi päivitetään vastaamaan iPhone X -malliston ulkoasua, mikä tarkoittaa paitsi ohuempia näyttöreunuksia, myös käyttäjän kasvot tunnistavaa Face ID -tekniikkaa. Lisäksi kotinäppäimelle heitetään ilmeisesti hyvästit.

Vaikka mikään ei vielä ole varmaa tai virallista, iOS 12 -käyttöjärjestelmän betaversiosta paljastuneen ”ikonilöydön” mukaan iPad Pro ei sisältäisi iPhone X:stä tutuksi tullutta lovea, saati sormenjälkitunnistinta.

Erillisen kuulokelähdön kohtalo jää nähtäväksi.

Toistaiseksi on epäselvää, perustuvatko uudet iPad Pro -laiteversiot kahteen jo ennalta tuttuun kokoluokkaan (10,5 tuumaa ja 12,9 tuumaa) – toivottavasti kyllä. Muussa tapauksessa kaikki edeltävälle laitesukupolvelle suunnittelut lisävarusteet menisivät uusiksi.

Tietovuodot joka tapauksessa viittaavat siihen, että uusi iPad Pro tuo mukanaan usb c -liitäntäväylän. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteeseen voisi liittää esimerkiksi ulkoisen näytön ja/tai massamuisteja, mikä sopisi ammattilaisille suunnattuun työkaluun. Nähtäväksi jää, voisiko usb-c-väylää hyödyntää myös muilla tavoilla.

Suorituskykyyn tulee parannuksia, sillä nykyisen mallin A10X Fusion -piiri päivittyy A11X- tai A12X-tasolle. On niin ikään todennäköistä, että käyttömuistia saadaan enemmän kuin neljä gigatavua.

Näillä eväin uusi iPad Pro soveltuisi paremmin graafisen alan ammattilaisille sekä monissa tapauksissa myös kannettavan korvaajaksi.

Myös Mac-mallistoon on odotettavissa ainakin pieniä päivityksiä.

Tarkemmat ja ennen kaikkea viralliset yksityiskohdat julkistetaan tiistai-illan aikana, mutta se lienee selvää jo nyt, että uuden sukupolven iPad Pro on edeltävää laitesukupolvea kalliimpi.