Varhaisaamun unet tulevat talvisin toisinaan häirityksi, kun makuuhuoneen ikkunaa lähestyy etäältä jyrinä, joka kohdalle tullessaan voimistuu, kirskahtelee ja kolisee. Kaiken kruunaa koko huoneen valaiseva vilkkuvalo kera terhakkaasti pörisevän dieselin. Peittoa korviin, tyyny toppaukseksi ja vielä vähän unta, jos vain suinkin vielä ennen kellon soittoa ehtii.

Pari tuntia myöhemmin ei harmita yhtään. Onpa kiva tepastella lumettomalla parkkipaikalla ja kuivin jaloin varmistella itsensä ja ajokkinsa aamuliikenteeseen.

Avolavamaasturiin pohjautuvia kiinteistönhoitoavolavoja valmistuu vuosittain satakunta kappaletta. Lumisina talvina ja kuumina kesinä riittää lumen puskemista ja mullan kippaamista, syksyisin ja keväisin vastaavasti puhdistettavaa harjoilla ja pesureilla on yllin kyllin. Samalla autolla pystyy hoitamaan myös remonttikeikat ja ovien avaamiset. Kaiken perusta on monikäyttöisyys.

Auton alkuperäisrakenteesta hyödynnetään sellaisenaan lava, joka muutetaan kippaavaksi. Alkuperäisjousien tueksi ja mukavuutta lisäämään voidaan rungon ja lehtijousen väliin asentaa ilmajouset. Koko komeus kuorrutetaan lopuksi asiakkaan toivomilla varusteilla, kuten auralla, harjalla ja painepesurilla. Kyseessä on todellinen monitoimikone.

(Tiivistelmä Harri Pönttisen artikkelista TM 1/2001, s. 54-55)