Formula 1-sarjaan Lotuksen rattiin palanneelle Kimi Räikköselle on tehty oma siviilimalli, jota myydään rajoitettu erä muillekin.

Lotuksen uusi malli on GTE Evora, joka on tehty nimenomaan merkin uudelle suomalaiselle formula 1 -kuljettajalle. Lotus on ollut toistaiseksi haluton kertomaan uudesta mallista kovin paljoa, ja leikkinyt sen sijaan viiden W:n taktiikalla (W liittyy tässä viiteen englanninkieliseen sanaan Where, When, Who, What ja Why).

Nyt sanat on avattu, sillä uusi GTE Evora esitellään vajaan parin viikon kuluttua Geneven autonäyttelyssä. Henkilökysymys viittaa suomalaiskuljettajaan ja kyseessä on siis Lotuksen uusi erikoismalli, jota valmistetaan rajoitettu erä. Why eli miksi viittaa Lotuksen joustavaan ja nopeasti reagoivaan markkinointiin.

Erikois-Evorassa on vakiomallin 3,5-litrainen V6-moottori viritetty kehittämään 327 kW. Voima välitetään automatisoidun käsivalintaisen vaihteiston kautta. Frankfurtissa konseptina esitelty malli on nyt siis tuotantovaiheessa ja Kimi on lupautunut sen puhemieheksi. Lotuksen tiedottaja toteaa, että Kimi ei yleensä paljoa puhu, vaan mieluummin toimii, mutta nyt ”jäämies” tekee poikkeuksen.