Vuoden 1969 Dodge Charger on ikoninen muskeliauto, jonka tehokkaimmat mallit ovat jo sinällään upeita. Autonmuotoja löytyy edelleen uusimmasta Challenger Hellcatista, joka puolestaan on luovuttanut moottorinsa kuviemme autoon.

Texasissa toimiva Bumbera Performance on vastuussa kahden hienon asian yhdistämisestä, sillä se rakensi asiakkaalleen Charger Hellcatin. Auto on kuin pakasta otettu eli tehtaan tuotantolinjalta valmistunut.

Ulkonäkö on pidetty vakiona, ja vain tarkkaan tutkimalla löytää merkkejä uudesta moottorista. Sellaisia ovat Magnaflowin pakoputkisto ja viisipuolaisten vanteiden lomasta pilkistävät tehokkaammat jarrut. Sen sijaan sisustus on pitkälti nuoremmasta mallista, mikä ei mielestämme tee oikeutta autolle. Siksi emme halunneet pilata tunnelmaa sisäkuvalla.

Siinä missä Chargerin tehokkaimmat moottorit kehittivät aikanaan vähän yli kolmesataa kilowattia, uudessa 6,2-litraisessa Hellcat-moottorissa on voimaa yli viisisataa kilowattia. Ne välitetään 8-vaihteisen automaatin kautta takapyörille.

Tämä yksilö on tehty New Orleans Pelicansissa koripalloa pelaavalle Solomon Hillille. Hänellä vaikuttaa olevan hyvä automaku ja myös rahaa. Muutostyö ei nimittäin ole ollut halpa. Bumbera ei kerro tarkkaa hintaa, mutta lupaa tehdä samanlaisen auton 100 000–250 000 dollarilla. Hinta on kiinni muutostöiden laajuudesta.